24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn depozit de haine si incaltaminte second hand a fost inchis de OJPC

Un depozit de haine si incaltaminte second hand a fost inchis de OJPC

• Depozitul firmei DAMIR SAN SRL functiona ilegal • Societatea a fost inchisa definitiv

Un depozit de haine si produse second hand a fost inchis definitiv de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj si de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Gorj. In urma unei sesizari primite de la un grup de romi care se ocupa cu vinzarea hainelor vechi in tirgul de la marginea municipiului, inspectorii OJPC si politistii au intrat marti seara in depozitul din strada Izlaz. Chiar la intrarea in hala, citiva tigani se certau cu vinzatorul depozitului, reprosindu-i calitatea foarte proasta a marfii. Scandalul a fost aplanat cu ajutorul gardienilor publici si al agentilor de politie. Romii solicitau restituirea a aproximativ 5.000.000 de lei pentru mai multi saci de haine si incaltaminte pe care ii cumparasera, fara sa stie ce se afla inauntru. Pentru kilogramul de haine si de incaltaminte, romii au platit 56.000 de lei. Comerciantii au declarat ca au aflat de depozit din auzite si, intrucit era in Tirgu Jiu, au preferat sa achizitioneze marfa din acel loc. Cu aceasta au mers la tirgul de haine second hand de la marginea orasului, unde nu au reusit sa vinda nici macar un ciorap.

Afara vopsit gardul, inauntru leopardul

Cind au inceput sa verifice ce era in saci, angajatii OJPC si politistii au constatat ca au de-a face numai cu produse care trebuie aruncate la gunoi. S-a descoperit ca depozitul apartine firmei DAMIR SAN SRL din Cluj, cu sediul in Hateg. Vinzatorul nu a putut prezenta documentele de provenienta a marfii, ci doar un certificat de dezinfectie – dezinsectie, spatiul respectiv neavind autorizatie sanitara de functionare. In hala, in mai multi saci de plastic, erau sapte tone de incaltaminte uzata si aproximativ patru tone de imbracaminte. In citiva saci erau confectii pentru copii cu virsta sub trei ani si lenjerie intima. Conform HG 329/2001, sint interzise importul si comercializarea produselor considerate periculoase, precum lenjeria intima, imbracamintea pentru copii mai mici de 36 de luni si incaltaminte uzata.

70 de milioane de lei amenda

In urma extinderii controlului de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), s-a descoperit existenta unui alt depozit al firmei DAMIR SAN SRL in localitatea Jilau, din Cluj.

„Noi nu am putut afla provenienta marfii, insa stim sigur ca nu a trecut prin Vama Tirgu Jiu. Depozitul functiona ilegal. Patronii doreau sa vinda marfa intr-o saptamina si sa dispara, pentru a nu le mai da de urma. Vor fi dispuse controlale peste tot unde exista astfel de depozite. Am anuntat conducerea ANPC si am descoperit ca mai exista un depozit la Cluj. Depozitul din Tirgu Jiu a fost inchis, iar amenda aplicata a fost de 70 de milioane de lei“, a precizat Ion Tudor, directorul executiv al OJPC Gorj. Patronul firmei DAMIR SAN SRL din Cluj, Daniel Susan, trebuie sa se prezinte astazi la Politia din Tirgu Jiu, unde trebuie sa explice provenienta marfii. Contactat telefonic, Daniel Susan a declarat ca marfa pe care a adus-o la Tirgu Jiu o are de doi ani si este un stoc pe care dorea sa il lichideze prin vinzarea catre romii care fac comert cu haine vechi. Patronul a recunoscut ca mai detine un depozit de haine vechi in localitatea Jilau de linga Cluj. Toate produsele confiscate din depozitul de la Tirgu Jiu vor fi distruse pe cheltuiala firmei DAMIR SAN SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS