15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcursul interjudetean de matematica „Micul Arhimede“

Concursul interjudetean de matematica „Micul Arhimede“

Scoala cu clasele I-VIII nr. 31 „Theodor Aman“ din Craiova a organizat cea de-a doua editie a concursului interjudetean de matematica „Micul Arhimede“, in zilele de 28 si 29 noiembrie, sub egida Societatii de Stiinte Matematice din Romania – filiala Dolj, a Casei Corpului Didactic, a inspectoratului si a ministerului de resort. Au participat peste 700 de elevi ai claselor IV-VIII din judetele Arges, Calarasi, Cluj, Constanta, Dimbovita, Dolj, Gorj, Ialomita, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Teleorman, Sibiu, Vilcea, precum si din Bucuresti.

Presedinta concursului, profesoara Mihaela Motateanu, inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, spune ca, dupa proba scrisa a concursului propriu-zis, a urmat o sesiune de referate si comunicari metodico-stiintifice, sub genericul „Matematica – intre traditie si inovatie“. Coordonatorul concursului, profesoara Cerasela Cremene, apreciaza ca sesiunea a fost una de anvergura, deoarece 181 de profesori din judetele participante au contribuit cu lucrari si referate dintre cele mai interesante.

Presedintele comisiei de corectare a fost profesorul Nicolae Talau, director adjunct al Colegiului National „Carol I“ din Craiova.

La clasa a IV-a s-au inregistrat 25 de premii I, 21 de premii II si 28 de premii III. La clasa a V-a s-au acordat 21 de premii I, 22 de premii II si 33 de premii III. Pentru concurentii din clasa a VI-a s-au acordat sapte premii I, 30 de premii II si 31 de premii III. La clasa a VII-a s-au inregistrat doua premii I, 16 premii II si 25 de premii III, iar la clasa a VIII-a – sase premii I, 17 premii II si 16 premii III.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS