19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile - impiedicate sa constate dezastrul financiar de la UREX Rovinari

Autoritatile – impiedicate sa constate dezastrul financiar de la UREX Rovinari

Reprezentantii corpului de control al prefectului au fost dati afara din unitate, iar de ancheta s-au ocupat Directia de Finante si politia, care amina finalizarea controlului

Dupa tot scandalul creat in jurul Uzinei de Reparatii Rovinari, cu greve spontane ale angajatilor, procese cistigate de liderii de sindicat impotriva patronului Alexandru Crisan, nemultumiri in rindul politicienilor, fiecare dupa interesul avut, organele de ancheta si control financiar intirzie rezolvarea problemelor de la Rovinari.

Directia de Finante Gorj a intocmit o nota de constatare a situatiei financiare de la UREX Rovinari, prin care da publicitatii faptul ca societatea are datorii de peste 620 de miliarde de lei la bugetul de stat si catre alti prestatori, insa nu au intocmit si procesul-verbal. Intre timp, a fost pus sechestrul pe unele bunuri imobiliare ale societatii, in vederea recuperarii a 60 de miliarde de lei. Printr-un comunicat, Finantele anunta ca, in situatia in care nu pot recupera obligatiile bugetare restante, se va proceda la declararea falimentului societatii sau reorganizarea judiciara. Rezolvarea situatiei de la UREX este insa aminata, iar reprezentantii Directiei au motivat ca asteapta rezultatul controlului firmelor din Brasov ale lui Crisan. Pina in prezent, in Gorj nu s-a primit nici un act care sa arate finalizarea cercetarii de la Brasov.

Politistii nu au executat mandatul

Si politistii gorjeni asteapta tot rezultatul inspectorilor de la finante, pentru a se pronunta in privinta anchetei. Reprezentantii corpului de control al prefectului au incercat si ei sa verifice documentele de la UREX Rovinari, insa au fost dati afara din unitate.

La inceputul lunii octombrie, juristii Prefecturii Gorj au mers la UREX, unde au avut o discutie cu directorul din acea vreme, Ilie Seclaman. Acesta a refuzat sa puna la dispozitie documentele firmei si a fost incheiat un proces-verbal de refuz.

In baza acestuia, reprezentantii corpului de control au obtinut de la Parchet mandat de ridicare a documentelor, insa politistii au ridicat doar sechestrul de pe fisetele unitatii. Patronul i-a dat afara pe juristi, iar politistii nu au dus pina la capat executarea mandatului. In loc sa intervina pentru ridicarea documentelor, oamenii legii s-au facut ca „ploua“ atunci cind Alexandru Crisan le-a aratat juristilor prefecturii poarta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS