15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua persoane si-au pierdut viata in accidentele de circulatie din Mehedinti

Doua persoane si-au pierdut viata in accidentele de circulatie din Mehedinti

• Un severinean este cercetat pentru ucidere din culpa, dupa ce a accidentat mortal un biciclist • Politistii au cautat o noapte intreaga autorul unui grav accident de circulatie • Un cetatean german si-a pierdut viata dupa ce a intrat cu autotirul intr-un camion

Trei accidente de circulatie soldate cu victime au avut loc in week-end, pe arterele din Mehedinti. Simbata dupa-amiaza, pe Drumul National 67, in afara comunei Izvorul Birzii, Aurel Nicolae, de 50 de ani, din Drobeta Turnu Severin, in timp ce conducea un autoturism pe carosabil alunecos si pe timp de ploaie, din cauza neatentiei l-a acrosat pe biciclistul Stefan Gheorghe, de 66 de ani, muncitor, din municipiu, care circula regulamentar. In urma impactului cu solul, biciclistul a decedat.

Politistii au demarat cercetarile in acest caz pentru infractiunea de ucidere din culpa. Mai tirziu, pe Calea Timisoarei, din Drobeta Turnu Severin, Aurelia Tugulea, de 55 de ani, din municipiu, s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis si fara o atenta asigurare si a fost accidentata grav de un autoturism al carui sofer a parasit locul faptei. Duminica, politistii Serviciului Circulatie din IJP Mehedinti au reusit sa-l identifice pe soferul vinovat, care este Nicolae Barbu, de 20 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Barbatul a condus imprudent autoturismul Renault Laguna, inmatriculat in Franta. El este cercetat in stare de libertate, pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

Corpul victimei, proiectat la 20 de metri de locul accidentului

Duminica a fost din nou o zi neagra pe soselele din Mehedinti. Pe Drumul National 6, in afara localitatii Strehaia, cetateanul german Tenerif Sandor Istvan, de 56 de ani, in timp ce conducea un autotren inmatriculat in Germania, a pierdut controlul volanului intr-o curba, iar autovehiculul a patruns pe contransens, intrind in coliziune cu un alt autotir, cu numarul de inmatriculare DJ – 25- NMP, apartinind societatii NEGREA TRANS SRL, din localitatea Orodel, judetul Dolj, condus regulamentar de Constantin Motoi, de 30 de ani, din aceeasi localitate.

In urma impactului, cetateanul german a decedat pe loc, corpul sau fiind proiectat la aproximativ 20 de metri de locul accidentului. Potrivit comisarului Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti, agentii de circulatie au organizat, in ultimele zile, 19 actiuni pentru depistarea si sanctionarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, precum si a celor care apasa prea tare pe pedala de acceleratie. Au fost constatate 1.376 de contraventii, fiind aplicate 18 sanctiuni contraventionale pentru cei care au avut o imbibatie alcoolica in singe peste limita legala, 176 pentru lipsa centurii de siguranta si 303 pentru depasirea vitezei maxime admise pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS