22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBere la luminare si gauri in tavan

Bere la luminare si gauri in tavan

• Halbele erau spalate in lighean, aceeasi apa fiind folosita pentru pahare • Amenzile aplicate au depasit 90 de milioane de lei

Doua discoteci si un bar din Gorj au fost inchise in urma unei razii efectuate in noaptea de simbata spre duminica de politie, mascati si de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC). Controlul s-a desfasurat la Runcu, Bilta, Bumbesti Jiu si a vizat toate barurile si discotecile de pe traseu. Prima descindere a avut loc la Runcu, unde discoteca administrata de firma PROIRGIS STAR SRL functiona clandestin. Cu ajutorul mascatilor, politistii si inspectorii OJPC au intrat in discoteca sa efectueze verificarile.

Vinzatoarea de la bar nu a prezentat autorizatia sanitara si nici acte pentru marfa expusa la vinzare. De asemenea, angajata discotecii nu detinea echipament de lucru. S-a mai constatat lipsa apei curente, aspect frecvent intilnit in barurile si discotecile comunale. Halbele erau spalate intr-un lighean, folosindu-se aceeasi apa pentru citeva zeci de pahare. Pentru neregulile constatate, OJPC a dispus inchiderea temporara a discotecii, pe o perioada de sase luni.

Discoteca pe bezna

Urmatoarea discoteca verificata a fost cea administrata de SC NICOTUR SRL din Bilta. Discoteca NICOTUR functiona in cadrul caminului cultural din comuna, nerenovat de multi ani. Conditiile precare de igiena, greu de imaginat, i-au determinat pe angajatii OJPC sa inchida pe loc barul, care functiona in aceeasi cladire cu discoteca. In bar, se afla o gramada de scinduri, lopeti si materiale de constructie abandonate. O bucata mare din tencuiala de deasupra usii lipsea, iar patru caramizi puteau sa cada oricind in capul celui care trecea pragul. Tavanul de la bar prezenta o gaura care functiona pe post de „ventilator“ natural. Pentru ca de multe ori discoteca a ramas fara curent, patronul a asezat intr-o halba de bere un rest de luminare ramas de la un botez. Cind ramineau in bezna, luminarea din halba era aprinsa pentru ca tinerii sa fie serviti cum se cuvine. „Bauturile alcoolice erau servite la ochi, intrucit nu exista o unitate de masura. De asemenea, se servea cafea, cu toate ca nu exista apa curenta la dispozitie. Multa mizerie. Am dispus inchiderea barului de la SC NICOTUR si a inca unui bar din Bilta, unde era folosita ca unitate de masura pentru alcool o cana de jucarie, gradata. Au fost inchise trei unitati si au fost date amenzi de pina la 90 de milioane de lei“, a spus Gina Gramada, inspector OJPC. La razia de la discoteca din Bumbesti Jiu, unul dintre mascati a fost bruscat de un tinar pe scarile de la intrare, care a fost insa rapid potolit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS