22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRinca - o „statiune“ fara spatii de cazare pentru turisti

Rinca – o „statiune“ fara spatii de cazare pentru turisti

In opinia autoritatilor din Gorj, in ciuda numeroaselor constructii aparute rapid in zona, la Rinca nu exista spatii de cazare pentru turisti. Citeva sute de vile somptuoase, in mare parte apartinind unor functionari publici, politicieni si politisti, nu detin spatii pentru cazarea celor care vor sa-si petreaca la Rinca vacanta. Cu toate acestea, mai multi proprietari de case din zona le inchiriaza camere celor care vin in concediu.

„Trebuie sa facem in asa fel incit infrastructura sa se dezvolte. A sosit zilele acestea un grup de vreo 20 de turisti in Gorj si, in afara de doua – trei locatii, nu am avut unde sa il trimitem. Rinca nu ofera inca acele spatii de cazare si masa pentru ca turistul sa se simta bine. La Novaci, exista acum un hotel in constructie, care va fi probabil de patru stele. In Rinca, nu exista posibilitati de cazare decit pentru un grup de cel mult cinci – sase persoane. Initiativa privata ar trebui sa fie mult mai prezenta in domeniul turismului“, a declarat prefectul de Gorj, Toni Grebla.

Pentru a promova potentialul turistic al judetului, Sorin Arjoca, directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul Prefecturii Gorj, se afla astazi la Timisoara pentru a participa la o intilnire organizata de Centrul Cultural Francez, la care sint prezenti si operatori de turism. Scopul simpozionului il constituie relansarea turismului cultural in sud-vestul Romaniei, incluzind si judetul Gorj, in prim plan fiind Ansamblul „Constantin Brancusi“ de la Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS