25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInitiativa „Cheta pentru pensionari“ este contestata de opozitie

Initiativa „Cheta pentru pensionari“ este contestata de opozitie

Situatia pensionarilor involbureaza din nou scena politica romaneasca. Premierul Adrian Nastase le-a cerut demnitarilor sa scoata din propriul buzunar intre 1,5 si trei milioane de lei pentru a-i ajuta pe cei in virsta. In timp ce reprezentantii PSD au declarat ca vor contribui fara ezitare, opozitia considera initiativa doar o campanie de imagine.

Ideea premierului Adrian Nastase a fost aceea de a ajuta astfel una dintre categoriile cele mai afectate de tranzitie – pensionarii. Pentru ca situatia acestora este adusa mereu in discutie cind se vorbeste de nivelul de trai, liderul PSD a considerat ca este oportun sa lanseze aceasta initiativa.

Ideea a fost imediat imbratisata de reprezentantii PSD la nivel local. Presedintele PSD Craiova, deputatul Neculai Grigoras, precum si deputatul Mihai Nicolescu s-au aratat dispusi sa scoata din buzunar trei milioane de lei. La rindul sau, prefectul de Dolj, Ion Calin, spune ca va da si el aceeasi suma, chiar daca pentru prefecti plafonul este de doua milioane de lei.

In schimb, parlamentarii din opozitie spun ca totul nu este decit o campanie de imagine a lui Adrian Nastase „Daca ii pasa de pensionari, accepta recalcularea pensiilor. Nu am de gind sa dau bani din buzunar pentru campania lui Nastase si a PSD-ului“, a declarat deputatul PNL Mona Musca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS