15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Sănătate şi Credinţă“ - parteneriat intre Patriarhia Romană şi SICOMED

„Sănătate şi Credinţă“ – parteneriat intre Patriarhia Romană şi SICOMED

Patriarhia Romana, Arhiepiscopia Craiovei si producatorul roman de medicamente SICOMED au demarat ieri programul national de donatii in medicamente „Sanatate si Credinta“, care vizeaza institutiile de asistenta sociala si medicala apartinind eparhiilor din teritoriu.

Proiectul a fost lansat in luna aprilie, in Bucuresti, in prezenta Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Aparitia acestuia si in judetul Dolj a fost salutata si de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei, care a tinut cuvintul de inceput la intilnirea care a avut loc ieri in sala de festivitati a Mitropoliei Craiovei.

„Sanatate si Credinta“ este primul program implementat in cadrul parteneriatului semnat intre SICOMED si Patriarhia Romana, va fi derulat pe parcursul unui an si vizeaza 26 de institutii de asistenta sociala si medicala din 12 orase.

In Craiova, valoarea donatiei in medicamente este de peste 120 de milioane de lei, fiind adresata Biroului de Asistenta Sociala al Arhiepiscopiei Craiova, Asociatiei „Cuvintul care Zideste“ si Centrului Social de Sanatate „Vasiliada“.

Programul „Sanatate si Credinta“ vizeaza persoanele care nu pot beneficia de sistemul de asigurari de sanatate: copiii bolnavi de SIDA si autism, dar si pacientii obisnuiti, copii sau batrini, care sint tratati in cadrul institutiilor de asistenta sociala sau in centrele medicale care apartin eparhiilor.

Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei, a multumit, in numele celor care vor beneficia de aceste medicamente, companiei SICOMED „pentru intelegerea actului filantropic derulat prin «pridvorul» Bisericii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS