16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii pentru medicamente au fost cheltuiti

Banii pentru medicamente au fost cheltuiti

Cele 60 de miliarde de lei alocate in acest an Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Olt pentru decontarea medicamentelor au fost deja cheltuite.

Presedintele institutiei CAS Olt, Lucian Istrate, a declarat ca acest lucru a fost cauzat de cererea foarte mare de medicamente eliberate pe baza retetelor compensate sau gratuite. „Inregistram deja datorii de peste 20 de miliarde de lei la farmaciile din judet. Conform protocolului semnat la inceputul acestui an, intre Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari si Asociatia Romana a Producatorilor Nationali de Medicamente si Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania, sumele restante vor fi achitate in primul trimestru al anului viitor“, a spus Lucian Istrate.

Presedintele CAS Olt a mai mentionat ca nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie daca unii medici nu recomandau pe retetele eliberate medicamente extrem de scumpe, in defavoarea celor de optiunea I, autohtone, prevazute pentru aceleasi boli.

„Vom lua masuri dure pe viitor impotriva medicilor care vor continua sa elibereze pacientilor asigurati medicamente atit de costisitoare care, pina la urma, nu fac bine nimanui. O data obisnuit cu asemenea medicamente scumpe, organismul unui pacient asigurat va trebui tratat numai cu aceste medicamente, celelalte neavind efectul scontat pentru ca nu sint atit de puternice“, a precizat Istrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS