14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccesibilitatile pentru persoanele cu handicap nu sint respectate

Accesibilitatile pentru persoanele cu handicap nu sint respectate

Toate societatile de transport in comun au obligatia de a achizitiona, pina la sfirsitul anului, mijloace de transport speciale pentru ca si persoanele cu handicap sa aiba acces neingradit, potrivit Legii 519/2002. Desi pina cind termenul legal expira mai sint foarte putine zile, nici un operator de transport in comun din Craiova nu a achizitionat astfel de masini.

„La nivel de tara, este un singur autobuz adaptat pentru persoanele cu handicap“, a spus Radu Constantin, inspector judetean in cadrul Directiei Judetene de Asistenta Sociala (DJAS)Dolj. Nici cabinele telefoanelor publice nu au fost adaptate corespunzator.

Reprezentantii ROMTELECOM s-au rezumat doar la a cobori aparatele, asftel incit copiii si persoanele aflate in carucior sa poata ajunge la tastatura si la receptor. „29 de aparate telefonice au fost coborite, insa in cabina nu se poate intra cu caruciorul, ceea ce inseamna ca legislatia nu a fost respectata“, a mai spus Radu Constantin. Dupa 31 decembrie 2003, institutiile care nu respecta prevederile Legii 519/2002 vor fi aspru sanctionate de DJAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS