13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaracul satului - pizmuit de vecini pentru ca a primit lemne de la primarie

Saracul satului – pizmuit de vecini pentru ca a primit lemne de la primarie

Saraci lipiti pamintului si cu sase copii in batatura, Emilia si Lucian Dumitru, din satul Rachita de Jos (Vladila), comuna Brabova, au primit incuviintare de la primar sa taie doua plute uscate de pe domeniul public. Cei doi si-au luat securea la spinare si au trecut la taierea plopilor fara sa mai stea pe ginduri deoarece in soba de acasa nu au mai facut focul de mai multe zile. Numai ca actiunea lor n-a fost bine vazuta de unii sateni, care s-au grabit sa puna mina pe telefon si sa dea sfoara in comuna ca „primarul distruge parcul satului“.

Pina la urma, s-a dovedit ca problema nu era ca primarul distruge parcul, ci ca, „daca i-a dat lui Dumitru lemne, lor de ce nu le da? Si noi sintem saraci si n-avem din ce trai, noua de ce nu ne da, ca lemne sint destule?“, se intreaba cu naduf o vecina care a iesit sa priveasca la sotii Dumitru cum isi aduna impreuna cu cei sase copii lemnele de foc date de primarul comunei.

„Primarul, politistul si invatatorul copiilor stiu ca sintem amariti si ca nu avem lemne de foc. Mi-au zis sa tai si eu am taiat doua plute uscate. Ce crima am facut? E prima data cind mi se da ceva si toata lumea sare cu gura pe mine“, povesteste Lucian Dumitru, de 35 de ani.

Respinsi pentru ca miroseau urit

Pentru ca are doi boi, citeva gaini si ceva pamint, familia Dumitru nu primeste ajutorul minim garantat, iar singura sursa de venit o reprezinta alocatiile copiilor. Adica 1.300.000 de lei.

Si ca necazul sa fie si mai mare, in ultima vreme, micutii Dumitru nu au mai fost primiti la scoala si nici in autobuzul care ii transporta de la Vladila la Brabova deoarece erau foarte murdari. „Ceilalti copii se plingeau ca miroase urit si ca nu pot sa stea alaturi de ei. Am luat seful de post si invatatorul si m-am dus la ei acasa sa vad ce se intimpla. Cind am vazut in ce mizerie traiesc si ca nici macar nu au cu ce sa faca focul, m-am decis sa fac ceva si sa le dau macar lemne de foc. Si cum noi nu avem padure pe raza comunei, le-am permis sa taie doua plute uscate“, a spus primarul comunei.

Reclamantul cel mai inversunat este nimeni altul decit consilierul taranist Ion Giroiu, sustine primarul: „Acesta a cerut lemne de foc pentru tatal sau, Gheorghe Giroiu, de 90 de ani, si nu i-a fost aprobata cererea. Asta l-a enervat foarte tare si atunci a inceput sa ma reclame“.

Primarul a propus in consiliul local ca toti plopii uscati de pe domeniul public sa fie taiati, iar lemnele sa fie impartite saracilor. Initiativa a fost insa respinsa de majoritatea consilierilor, care au considerat ca este mai bine sa organizeze o licitatie pentru a vinde lemnele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS