13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJacuzzi pe tarlaua de porumb

Jacuzzi pe tarlaua de porumb

• Un izvor termal atrage de peste 20 de ani localnicii din Cilnic si din comunele invecinate • Atit vara, cit si iarna, oamenii vin sa faca baie si sa spele rufe, iar tinerii organizeaza chefuri in bazinul din lanul de porumb

Bazinul cu apa termala de la Cilnic a aparut in urma cu peste 20 de ani, dupa ce o sonda care se afla in locul respectiv a fost dezafectata. Oamenii au observat ca apa care tisneste are o temperatura care o face numai buna pentru baie sau pentru spalat rufe. De atunci, locul cunoscut in zona cu numele de „la sonda“ este o adevarata mana cereasca pentru localnici. „Nu e nici prea rece, nici prea fierbinte. Inainte de sarbatori, toate femeile vin aici sa spele rufe, paturi, covoare. Se formeaza rinduri de cite 20-30 de persoane. Am avut mare noroc cu izvorul asta, dar de la an la an parca mai scade presiunea. Ar fi pacat sa dispara“, a spus Ioana Coman.

Cind vin de la sapat, taranii trec sa faca o baie

La izvorul de la Cilnic vin sa faca baie si localnicii din comunele invecinate si chiar din Tirgu Jiu. Vara, in perioada muncilor agricole, toti oamenii din sat trec pe la izvor, sa faca o baie inainte de a merge acasa. Unii dintre localnici sint convinsi ca apa are si calitati curative si trec periodic pe „la sonda“. „Sint citiva oameni aici, in sat , care vin de citeva ori pe saptamina. Ei spun ca de cind au inceput sa faca baie, le-au trecut durerile de spate sau de picioare. Nici nu mai au nevoie de bilete de tratament, in statiune“, a spus Nicu Cornoiu, unul dintre tinerii care vin de la citiva kilometri ca sa faca baie in izvor. Din pacate, pina acum nu s-a facut nici un fel de amenajare a izvorului, iar de jur – imprejur s-au strins gramezi de sticle si gunoaie pe care oamenii le lasa in urma lor.

Ca sa se distreze, tinerii dau foc izvorului

Cei mai incintati de existenta izvorului termal de la Cilnic sint tinerii din zona, care l-au transformat in locatia ideala pentru organizarea unor chefuri care dureaza pina dimineata. Singura problema este aceea de a ajunge primii la bazin, pentru ca acesta sa nu fie ocupat de un alt grup.

„Vara, dupa ce se termina discoteca, tinerii se string aici si continua petrecerea. Fac baie, aduc de baut, pun muzica si se distreaza pina dimineata. Unii dintre ei vin si iarna. In bazin, e ca in jacuzzi. Apa este foarte calda. Mai rau este cind trebuie sa iasa afara“, a mai spus Nicu Cornoiu.

Ca sa se distreze si pentru ca spectacolul este deosebit, tinerii mai obisnuiesc sa dea foc izvorului. Sulful pe care-l scoate acesta se aprinde si arde minute in sir, spre incintarea celor care asista la spectacol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS