19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Educatiei a schimbat calendarul miscarii personalului didactic

Ministerul Educatiei a schimbat calendarul miscarii personalului didactic

Conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului a schimbat calendarul miscarii personalului didactic pentru anul scolar 2003-2004, pentru a se evita eventuale suprapuneri, aglomerari si disfunctii.

In perioada 15 ianuarie – 31 ianuarie 2004 va avea loc constituirea catedrelor si incadrarea personalului didactic titular in invatamint – conform actului de numire / transfer – pentru anul scolar 2004-2005, atit la nivelul unitatilor scolare, cit si la cel al inspectoratului scolar judetean. Va urma solutionarea situatiilor cadrelor didactice care vor avea restringere partiala de activitate in anul scolar urmator, prin completarea de norma didactica pe an scolar. Solutionarea cererilor de intregire a normei, prin transferul cadrelor didactice titulare in doua sau mai multe unitati de invatamint, intr-o singura unitate scolara se va face intre 1 si 5 februarie.

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Monalisa Galeteanu, presedintele comisiei de mobilitate, spune ca pretransferarea personalului didactic la cerere se va face pentru: stabilirea in localitatea de domiciliu, apropiere de domiciliu si schimb de posturi prin consimtamintul ambelor parti. Aceasta spune ca, potrivit noului calendar, s-au decalat termenele: „Transferul personalului didactic titular disponibilizat se va realiza ca urmare a restringerii de activitate sau ca efect al restructurarii retelei scolare. In 6 februarie 2004, la sediul ISJ Dolj, se vor afisa posturile / catedrele si numele cadrelor didactice care intra in restringere de activitate incepind cu 1 septembrie 2004, iar la 23 februarie se vor afisa listele cu toate posturile si catedrele pentru solutionarea pretransferarilor si transferarilor prin restringere de activitate, care se vor efectua in sedinta publica pe 24 si 25 martie.

De asemenea, concursul de titularizare a cadrelor didactice pe posturile si catedrele ramase vacante va avea loc in 23-24 mai, iar detasarea in interesul invatamintului se va face in prima jumatate a lunii iunie.

Solutionarea cererilor de detasare la cerere se va realiza in sedinta publica, in perioada 23-24 august 2004, dupa care, pina la 31 august, va avea loc ultima etapa pentru ocuparea, prin suplinire, a posturilor rezervate si a posturilor ramase vacante prin concurs“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS