19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasuri sporite de securitate la Portile de Fier I

Masuri sporite de securitate la Portile de Fier I

Politia de Frontiera Mehedinti a inasprit masurile de securitate in Vama Portile de Fier I, ca urmare a atentatelor teroriste comise in ultimele zile in Turcia. Fiecare autoturism parcat in apropierea punctului de frontiera este atent verificat, iar orice persoana suspecta este legitimata. Nici turistii care intra in tara nu scapa de o verificare amanuntita a documentelor de calatorie si a autovehiculului cu care se deplaseaza.

Cu toate ca masurile de siguranta sint strict secrete si nu pot fi furnizate oficial amanunte, starea de tensiune din apropierea granitei pluteste in aer. Fiecare autovehicul stationat este verificat, o atentie sporita fiind acordata zonei in care este amplasat podul de tranzit. Timpul de stationare in vama a crescut, in special in cazul autocarelor si al tirurilor, controlul devenind mai riguros decit in urma cu citeva zile. Persoanele care intra in tara spun ca masuri similare au fost luate si de catre autoritatile sirbe. „Noi venim din Italia si am vazut la televizor ce s-a intimplat in Turcia. Croatii si sirbii au inasprit si ei controlul la granita Am stat mai mult decit de obicei, pentru verificarea documentelor. Sint mai multi militari in partea sirba decit am vazut la noi, dar probabil pentru ca ei s-au confruntat cu astfel de evenimente mai des“, a spus Marian Dragu, de 49 de ani, din Orsova.

„Cred ca permanent ar trebui actionat in acest mod“

Politistii de frontiera au ordine stricte in ceea ce priveste sporirea masurilor de securitate. Nimeni nu vorbeste despre ele, dar toti executa ordinele primite. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti, subcomisar Mariana Cenea, masurile luate pentru contracararea unor eventuale actiuni teroriste sint secrete si nu pot fi dezvaluite. Cetatenii care tranzitau vineri punctul de frontiera Portile de Fier I nu s-au aratat deranjati de severitatea autoritatilor. „Era normal sa fie luate astfel de masuri dupa ceea ce s-a intimplat, nu departe de noi. Nu stiu daca aici ar veni cineva sa arunce ceva in aer, dar pentru ca nu poate fi exclusa o astfel de ipoteza, este bine ca lucrurile nu sint lasate la intimplare. Cred ca permanent ar trebui actionat in acest mod“, a spus Cristian Nicolau, de 52 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Politistii de frontiera mehedinteni au in vedere prevenirea intrarii sau iesirii din tara a persoanelor date in consemn si supravegherea permanenta a locurilor aglomerate. Au fost intensificate cooperarea si schimbul de informatii cu structurile Sistemului National de Aparare, iar daca va fi cazul, vor fi luate masuri de alarmare si pregatire a efectivelor din subunitatile de interventie.

Dintre cei 15 mehedinteni care si-au programat o calatorie spre Turcia, in perioada imediat urmatoare, prin intermediul unei agentii de turism din Drobeta Turnu Severin, nici unul nu si-a anuntat intentia de a renunta la aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS