17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurnizorii nu mai aprovizioneaza ELECTROPUTERE decit cu plata pe loc

Furnizorii nu mai aprovizioneaza ELECTROPUTERE decit cu plata pe loc

Furnizorii de materii prime refuza, de aproape o luna, sa mai aprovizioneze SC ELECTROPUTERE SA, fara plata pe loc. Daca pina in prezent plata catre furnizori se facea la un termen cuprins intre 30 si 60 de zile, acum acestia stau cu frica in sin ca pot sa nu primeasca banii, desi au livrat produsele.

Unitatea a ajuns in aceasta situatie din cauza ca toate cele trei incercari ale APAPS de a privatiza ELECTROPUTERE au esuat. Nelinistea si starea de confuzie se regasesc atit in rindul firmelor care aprovizioneaza ELECTROPUTERE, cit si in rindul salariatilor acestei unitati.

Liderul Sindicatului Liber Electroputere, Aurel Bojenoiu, spune ca a incercat de nenumarate ori sa afle care este situatia actuala a unitatii, insa de fiecare data s-a izbit de indolenta autoritatilor locale si a APAPS.

„Este foarte greu sa mentii pe linia de plutire o intreprindere mare, atita vreme cit furnizorii se tem ca isi pierd banii daca ne privatizam si nu le platim la timp. Asa ca am ajuns sa achitam pe loc sau sa asteptam pina sint bani pentru a achizitiona unele materiale. Incertitudinea in care ne aflam nu ne afecteaza doar pe noi, salariatii acestei intreprinderi, ci si pe firmele cu care lucram. Poate aude totusi cineva semnalul de alarma tras de sindicat si reactioneaza pozitiv, astfel incit sa ne lamurim si noi cum stam“, a precizat Aurel Bojenoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS