19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljenii se tem sa-si declare culturile de vie de frica impozitelor

Doljenii se tem sa-si declare culturile de vie de frica impozitelor

Agricultorii doljeni se tem sa declare terenurile cultivate cu vita-de-vie catre primarii de frica impozitului. Cel putin aceasta este concluzia la care a ajuns Dan Nedu, directorul Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, care a afirmat in cadrul comisiei consultative a judetului ca, pina in prezent, doar 50% dintre posesorii de vita-de-vie au facut acest lucru.

„Trebuie sa le explicati oamenilor ca aceasta inventariere nu se face pentru impozit, ci pentru ca trebuie sa avem o evidenta exacta a lor, la solicitarea Uniunii Europene“, a spus Dan Nedu, adresindu-se primarilor doljeni.

Potrivit unei directive a ministerului roman al agriculturii, registrele plantatiilor viticole trebuie completate pina cel tirziu la data de 15 decembrie.

Actiunea face parte dintr-un plan complex de masuri pe care Ministerul Agriculturii l-a initiat pentru armonizarea calitatii cu standardele UE. Printre acestea se numara si acordarea de subventii pentru inlocuirea soiurilor de vie hibrida cu unele nobile, din care se fabrica singurele vinuri acceptate pe piata comuna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS