15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDansatorii craioveni - pe podium

Dansatorii craioveni – pe podium

Clubul de dans sportiv „Papillon“, infiintat in luna mai a acestui an, a obtinut deja patru trofee importante la concursurile de gen din tara. Premiile cistigate de micii olteni pasionati de dans sint cu atit mai merituoase cu cit clubul a fost infiintat chiar de catre parintii lor. Acestia au avut incredere in talentul copiilor si au luat initiativa deschiderii unui astfel de club pentru toti cei pasionati de muzica si de miscare.

Ceea ce deosebeste clubul de dans „Papillon“ de celelalte cluburi din Craiova, putine la numar, este faptul ca ideea infiintarii lui a pornit chiar de la copii. Pasionati de muzica, avind ochii atintiti la televizor ori de cite ori se difuza un concurs, bitiindu-se in casa pe ritmuri de cha-cha, rumba, samba sau fox trott dupa cum vazusera pe micul ecran, copiii si-au convins parintii ca talentul si pasiunea lor nu trebuie irosite. Asa a aparut „Papillon“, dupa demersuri lungi si deloc usoare, functionind in spatii inchiriate sau „imprumutate“ la buna intelegere, cu profesori „agatati“ de pe internet si cautati ca acul in carul cu fin.

Din luna mai a acestui an insa, lucrurile au intrat pe fagasul normal. Motivati de pasiune si instruiti de un antrenor profesionist (si arbitru) – Alfred Schieb, copiii au participat si au cistigat premii importante la concursurile care au avut loc in ultimele doua luni in Capitala.

„Noi ne mindrim foarte mult cu aceste premii, obtinute foarte repede de copii care se antreneaza de numai un an. Ele sint dovada ca efortul nostru a meritat, ca acesti copii sint talentati si era pacat sa nu le fie valorificat acest potential“, a spus Paula Safta, unul dintre intemeietorii clubului.

„M-am simtit extraordinar pe podium, cu medalia la git“

La Concursul national „Mihai Petre“, desfasurat in Bucuresti in perioada 25-26 octombrie, clubul „Papillon“ a obtinut doua locuri III: perechea Razvan Codoban si Andreea Chirca, pentru categoria 10-11 ani, si Catalin Safta si Ioana Mitrut, la categoria 12-15 ani. Ultima pereche a ocupat acelasi loc si la concursul „Hobby Dance“, care a avut loc tot in Capitala, pe 8 si 9 noiembrie. Catalin si Ioana nu au fost singurii care s-au clasat pe locuri importante la „Hobby Dance“, in urma lor situindu-se, tot in partea superioara a clasamentului, Andrei Vilcea si Oana Constantin, respectiv Lia Ionica si Stefan Barbieri.

„M-am simtit extraordinar pe podium, cu medalia la git. Nu-mi imaginam sa cistig locul III. Am avut mari emotii“, a spus Andreea Chirca, de opt ani, care este unul dintre oltenasii de la „Papillon“ care au impresionat juriul pe ritmuri latino.Chiar daca inainte de competitie copiii s-au antrenat si cite opt ore pe zi, ei spun ca au uitat tot greul cind s-au vazut cu diplomele in brate.

Deschis pentru a veni in intimpinarea celor care au ritmul in singe, clubul craiovean nu si-a propus performante. Dar le-a obtinut si asta dovedeste ca lucrul facut din pasiune da sigur roade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS