13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Scurte stiri

Doi locuitori din Vinju Mare au sustras energie electrica de cinci milioane

Doua cazuri de frauda au fost depistate de reprezentantii societatii ELECTRICA Drobeta Turnu Severin, in urma celor 227 de controale efectuate in ultima saptamina, pe linia sustragerilor de energie electrica. S-a depistat ca doi locuitori ai orasului Vinju Mare au sustras 1.453 kW/h, in valoare de aproximativ cinci milioane de lei. Inspectorii au intocmit procese-verbale de constatare, urmind ca frauda sa fie recuperata ulterior. In perioada urmatoare, vor fi intensificate controalele, fiind vizate in special cartierele limitrofe al oraselor Drobeta Turnu Severin, Strehaia si Vinju Mare.

Si-a batut nevasta si a sugrumat-o

Un satean din comuna doljeana Valea Stanciului si-a batut nevasta, dupa care a sugrumat-o. Marin Ghirca, de 52 de ani, s-a dus simbata seara la postul de politie si a declarat ca si-a gasit nevasta moarta in casa. Imediat, la domiciliul acestuia s-a prezentat o echipa formata din politisti si un procuror criminalist. Marin Ghirca, fiind in stare de ebrietate, si-a lovit sotia cu pumnii si cu corpuri contondente. La necropsie s-a aflat si cauza decesului: asfixie mecanica. Marin Ghirca este cercetat in stare de arest preventiv pentru omor calificat.

A fost accidentat dupa ce nu s-a asigurat la traversare

Marian Tabacu, de 48 de ani, din orasul Motru, conducind imprudent autoturismul marca Opel Vectra, cu numarul de inmatriculare GJ 17 GXG, l-a surprins si accidentat pe Nelu Pop, de 46 de ani, din localitatea Gruia. Accidentul s-a petrecut duminica seara, pe Drumul Judetean 562, pe raza localitatii Gruia, Mehedinti. Nelu Pop se angajase in traversarea drumului public pe linga un autoturism ARO stationat, fara sa se asigure si printr-un loc nepermis. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Mehedinti pentru acordarea de ingrijiri medicale, fiind acum in afara oricarui pericol.

Covrig a gasit o grenada

Iulia Covrig, din Craiova, a anuntat politia ca a gasit o grenada. Aceasta a fost localizata pe un teren viran in apropiere de Halta Bordei. Pirotehnistii au ridicat grenada in vederea distrugerii, aceasta avind focosul rupt. Nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale.

Post de jandarmerie rurala la Urzicuta

La Urzicuta – Dolj s-a inaugurat simbata primul post de jandarmerie rurala. Autoritatile locale din comuna au pus la dispozitia jandarmilor un imobil care indeplineste conditiile cerute. Numarul mare de furturi semnalate de sateni i-a determinat pe cei din conducerea primariei sa solicite infiintarea unui post de jandarmi. La festivitatea de inaugurare a participat generalul de brigada, Gavrila Pop, adjunctul comandantului Jandarmeriei Romane pentru Ordine Publica. Simbata dimineata, 40 de jandarmi si 80 de pompieri au depus juramintul militar. Noul continget a efectuat doua saptamini de pregatire militara. Militarii vor continua pregatirile trei luni, apoi vor participa la misiuni specifice fiecarei arme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS