13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScor egal in justitia doljeana in dosarul Moga

Scor egal in justitia doljeana in dosarul Moga

Parchetul Curtii de Apel – Parchetul Tribunalului 3-3

Asociatia de proprietari nr.15 Calea Bucuresti din Craiova detine un record: este asociatia la care a avut loc cea mai mare delapidare, dupa 1989. Administratoarea Ioana Lupu a „usurat“ asociatia de peste 1,6 miliarde de lei si a fost condamnata la doi ani de inchisoare, din care a executat un an si trei luni pentru delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Totodata, Ioana Lupu a fost obligata la plata sumei de 1,05 miliarde de lei catre asociatia pe care o administrase. Totul este numai pe hirtie pentru ca persoanele care conduc acum Asociatia de proprietari nr.15 se pling ca nu reusesc sa recupereze nimic din datoriile Ioanei Lupu.

„Dosarele pentru sechestru treneaza de mai multi ani. In cauza mai este implicat si fostul presedinte, Moga Virgil. In ceea ce il priveste pe acesta, Parchetul si Curtea de Apel Craiova se contrazic continuu de aproape doi ani“, a spus actualul presedinte, Cioc.

De la inceputul anului trecut, cele doua institutii amintite nu reusesc sa se puna de acord cind este vorba de Virgil Moga. Prin rechizitoriul Parchetului Judetean in cauza amintita, Ioana Lupu a fost trimisa in judecata, iar presedintele asociatiei, Virgil Moga, a fost scos de sub urmarire penala. Parchetul Curtii de Apel Craiova zice ceva „… Referitor la gresita scoatere de sub urmarire penala a invinuitului Moga Virgil…“, dupa care trimite dosarul Parchetului Judetean, pentru completarea cercetarilor. Dupa aproximativ zece luni, in februarie anul acesta, Parchetul Judetean s-a pronuntat a doua oara: „S-a dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului…“. Parchetul Curtii nu se lasa si-i trimite a doua oara rechizitoriul la remaiat: „… Am dispus infirmarea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala,… redeschiderea dosarului si reluarea urmarii penale“, bineinteles, impotriva aceluiasi invinuit. Parchetul judetean nu s-a lasat impresionat si a dispus iar ca Virgil Moga sa fie scos de sub urmarire penala, la sfirsitul lunii iulie 2003. Tangoul juridic continua. Parchetul Curtii de Apel nu sta pe ginduri si dispune: „… infirmarea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala a invinuitului Virgil Moga“ si trimite pentru a treia oara, in mai putin de doi ani, dosarul Parchetului Judetean, pentru completarea cercetarilor. „Pe noi nu ne ajuta cu nimic daca-i condamna si-i baga in puscarie. Cu ce ne-a incalzit daca Ioana Lupu a facut un an si ceva de puscarie pentru aproape doua miliarde de lei? Mai bine o executau si ne recuperam banii“, mai spune presedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS