13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta, scoase de pe listele cu asigurati

Jumatate din cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta, scoase de pe listele cu asigurati

Conducerea filialei Dolj a Societatii Nationale de Medicina Generala a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca va solicita organismelor internationale implicarea in medierea conflictului dintre medicii de familie si Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj.

Potrivit presedintelui filialei, dr. Eduard Armeanu, medicii de familie se afla de mai bine de doua luni in greva japoneza, protestind fata de o decizie prin care CAS Dolj a sters 160.000 de persoane de pe listele cu asigurati fara ca vreo autoritate locala sa se implice in rezolvarea conflictului: „Ca de obicei, CAS Dolj a interpretat eronat o decizie a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, taind de pe listele medicilor de familie pensionari, copii, elevi, studenti, persoane cu handicap, bugetari, profesori, precum si jumatate dintre cadrele medicale din Spitalul de Urgenta Craiova, care din aceasta cauza nu mai beneficiaza de asigurari medicale. S-a dat vina atunci pe baza de date a CAS Dolj, iar prefectul ne-a promis ca se va implica in punerea la punct a bazei pina la 1 octombrie. Sintem la jumatatea lunii noiembrie si nu s-a rezolvat nimic. Prin urmare, sintem hotariti sa mergem mai departe si sa apelam la toate organismele internationale de care apartinem pentru a se rezolva odata aceasta problema“.

Armeanu a mai spus ca zilele urmatoare Societatea Nationala a Medicilor de Familie va face o ultima incercare de a sensibiliza autoritatile locale si nationale fata de ceea ce a numit „abuzurile grave ale Casei de Asigurari de Sanatate Dolj“, urmind ca, in caz ca nu se va rezolva nimic, sa expuna aceste probleme mai intii la Congresul International al Medicilor de Familie, care se va desfasura la Craiova, incepind 21 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS