13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezbaterea proiectului planului de scolarizare pentru 2004-2005

Dezbaterea proiectului planului de scolarizare pentru 2004-2005

Directia generala de evaluare, prognoze, strategii si programe pentru invatamint preuniversitar din cadrul MECT a elaborat recent proiectul de Metodologie privind fundamentarea cifrei de scolarizare si stabilirea retelei unitatilor de invatamint preuniversitar de stat pentru anul scolar 2004-2005. Proiectul va fi pus in dezbatere publica pina pe 23 noiembrie, iar varianta finala va fi stabilita in comisia de dialog social pe 27 noiembrie.

Pentru anul scolar 2004-2005, propunerile pentru proiectul planului de scolarizare si al retelei unitatilor de invatamint preuniversitar vor fi elaborate de inspectoratele scolare cu implicarea profesorilor consilieri din centrele si cabinetele scolare, a specialistilor din centrele judetene de asistenta psihopedagogica, a sindicatelor din invatamint, autoritatilor locale si a Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social in Formarea Profesionala.

Conducerea MECT apreciaza ca fiind esentiala colaborarea in realizarea nevoilor de calificare profesionala prin invatamint profesional si tehnic, pe termen mediu (trei-cinci ani) si lung (opt-zece ani), precum si in finalizarea proiectului planului de scolarizare si restructurare a retelei scolare pentru invatamint profesional si tehnic.

Pentru fundamentarea planului de scolarizare, criteriile: legislativ, economic, demografic, geografic, socio-economic si oferta educationala vor fi obligatorii.

Ministrul educatiei, Alexandru Athanasiu, in timpul vizitei de lucru la Craiova, de saptamina trecuta, a afirmat ca, in cel mai scurt timp, se va face un recensamint al unitatilor de invatamint din intreaga tara, astfel incit sa existe o situatie statistica reala la nivel national, care sa cuprinda toate aspectele posibile. In urma recensamintului, cu siguranta va exista o baza de date concreta, in functie de care se va trece la o finantare echilibrata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS