20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa de Asigurari de Sanatate Olt si Primaria Slatina - acuzate de medicii stomatologi

Casa de Asigurari de Sanatate Olt si Primaria Slatina – acuzate de medicii stomatologi

Medicii din cadrul Policlinicii de Stomatologie Slatina au declansat ieri atacul impotriva Casei de Asigurari de Sanatate Olt si primariei locale din cauza ca sint obligati sa asigure urgentele de noapte, in conditiile in care nu sint platiti in acest sens.

„Ca urmare a situatiei create de conducerea CAS Olt si de primaria municipala in legatura cu obligativitatea efectuarii serviciilor medicale de urgenta pe timp de noapte la Policlinica de Stomatologie Slatina, 13 medici care lucreaza aici au luat initiativa de a infiinta o asociatie care sa ne apere drepturile. In acest sens, din 3 noiembrie am infiintat ACIS, care reprezinta o asociere de cabinete individuale stomatologice. Vineri am trimis primariei o adresa prin care o avertizam ca nu vom mai accepta sa efectuam urgentele stomatologice de noapte pe gratis, asa cum s-a intimplat pina acum“, a spus dr. Doru Coca, presedintele Comitetului Director al ACIS. Acesta a afirmat ca obligatia de a asigura asemenea urgente apartine, prin lege, Casei de Asigurari si spitalelor, respectiv Spitalului Judetean Slatina. Coca a mentionat ca medicii de la Policlinica de Stomatologie Slatina ar presta aceste urgente daca ar fi platiti.

„Legea stipuleaza ca aceste urgente de noapte se platesc din bugetul CAS, cam 10%. Or, noi nu am primit nimic pina acum, si este vorba despre 900 de milioane sau chiar un miliard de lei!… Nu stim unde au plecat banii pentru aceste urgente! Cert este ca ei au ramas undeva!…“, a spus dr. Coca.

Stomatologii – obligati sa incalce legea

Medicii din cadrul Policlinicii de Stomatologie spun ca, dupa modul cum isi desfasoara in prezent activitatea, incalca legea. „CAS ia in considerare doar tratarea unei singure carii pentru o singura fata, pe cind dintele este descris in manualele de specialitate ca avind cinci fete, deci pot aparea carii pe toate cele cinci fete ale lui… Sintem obligati sa cerem bani parintilor copiilor pentru a ne putea desfasura activitatea, dar, daca vine un control, riscam sa ne fie desfacute contractele“, a spus dr. Doru Coca. Acesta a precizat ca s-a solicitat primariei municipale ca medicii de la policlinica de profil din Slatina sa fie ajutati cu efectuarea documentatiei pentru montarea unei centrale pe gaze.

Primarul Gheorghe Paunescu este surprins ca medicii in cauza au ales sa forteze astfel „mina“ primariei. „Nu ma asteptam ca tocmai ei, care sint niste oameni pregatiti, niste intelectuali, sa fie atit de porniti impotriva urgentelor de noapte. La urma- urmei, este vorba despre niste vieti umane!(…) Cit despre adresa Domniilor lor, este adevarat, am primit-o. Noi sintem dispusi sa-i ajutam cu documentatia in cauza daca isi vor achita caldura, dar sa-si continue treaba!…“. La rindul sau, presedintele CAS Olt, Lucian Istrate, a spus: „Medicii sint platiti pentru serviciul pe care-l fac, nu pentru ca fac garzi de noapte! Multi dintre ei au cabinete private unde lucreaza ziua. De ce nu ramin acolo? Sau mai vor bani si de la noi?!… Nu ei au spus ca vor face garzi de noapte daca le dam in folosinta cladirea unde lucreaza?“. Doctorii de la Policlinica de Stomatologie Slatina sint decisi sa nu mai efectueze urgente de noapte daca raspunsul primariei la toate doleantele lor va fi unul negativ, iar garzile vor ramine in continuare neplatite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS