12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnsamblul „Constantin Brancusi“ va fi inaugurat la sfirsitul saptaminii

Ansamblul „Constantin Brancusi“ va fi inaugurat la sfirsitul saptaminii

Restauratorul Ansamblului „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu a anuntat ca simbata, Poarta Sarutului, Masa Tacerii si Aleea Scaunelor vor fi redate circuitului turistic. Executantii efectueaza ultimele lucrari inainte de inaugurare.

„Chiar azi (ieri – n.r.) am pus la loc scaunele din jurul Mesei Tacerii, care de un an si jumatate nu au mai fost la locul lor“, a declarat Paolo Pagnin, reprezentantul firmei italiene LITHOS SNC, executanta lucrarii de restaurare. Acesta a precizat ca, desi antrepriza este italiana, multi dintre specialistii care au lucrat sint romani. Garantia oferita lucrarii trebuie sa fie, conform legii, de un an. Restauratorii au spus ca nu a fost nevoie de o suplimentare de bani si au reusit sa se incadreze in fondurile alocate de Banca Mondiala, acestea totalizind, la inceputul proiectului, aproximativ 3,5 miliarde de lei, dintre care un miliard a fost cheltuit de firma TLS, primul restaurator, care a renuntat la contract.

Autoritatile locale spera ca la inaugurarea Ansamblului „Constantin Brancusi“ sa vina chiar ministrul culturii, Razvan Theodorescu, sau macar un secretar de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS