16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Plenita, condamnat penal

Primarul din Plenita, condamnat penal

• Primul om al comunei doljene Plenita a fost condamnat la amenda penala pentru ca l-a facut pe viceprimar „derbedeu“ • Daca la recurs nu va scapa de condamnare, primarul risca sa nu mai poata candida la alegerile locale din primavara, desi el spera sa mai prinda trei mandate

Razboiul dintre primarul comunei doljene Plenita, Mihail Stanciu, si viceprimarul Alexandru Nedelcu a ajuns in instanta. In loc sa se aplece mai mult asupra treburilor localitatii, cei doi au ajuns sa bata salile de judecata de citeva luni. Motivul: vicele il acuza pe primar ca l-a facut „derbedeu“.

„Primarul mi-a zis ca sint un derbedeu, ceea ce eu consider ca este o insulta“

In primavara acestui an, dupa o furtunoasa sedinta a consiliului local, pe cind Alexandru Nedelcu nu fusese inca instalat in functia de viceprimar, ci era doar un simplu consilier local, a avut loc o discutie aprinsa intre Nedelcu si primarul Stanciu. „Sedinta de consiliu, pe care eu o prezidasem, tocmai se terminase. De fata cu mai multi consilieri, primarul mi-a zis ca sint un derbedeu, ceea ce eu consider ca este o insulta“, a declarat actualul viceprimar. „Nu-i adevarat! Daca el aduce doi oameni care sa sustina asta, aduc si eu patru care sa spuna ca nu i-am zis asa ceva“, afirma primarul Mihail Stanciu.

Pina una-alta, Alexandru Nedelcu – ajuns intre timp viceprimar – a facut plingere la Judecatoria Bailesti impotriva primarului pentru insulta, iar judecatoria i-a dat dreptate vicelui. Primarul a fost sanctionat cu amenda penala de 2.000.000 de lei, plus alte 3.000.000 de lei despagubiri morale in favoarea vicelui lezat. „Am fost ales primar si am ajuns cu cazier!“, spune Stanciu, cu amaraciune.

Stanciu mai vrea „doar trei mandate“ la Primaria Plenita

Procesul a ajuns acum pe masa judecatorilor de la Tribunalul Dolj, pentru ca ambele parti au facut recurs. „Era normal sa fac recurs, daca am fost condamnat pe nedrept“, spune primarul Mihail Stanciu. „Eu am facut recurs pentru ca nu sint multumit de hotarire. Trebuia sa se dea o pedeapsa mai aspra pentru jignirea care mi-a fost adusa. Si apoi, onoarea mea face doar trei milioane?“, intreaba, mai mult sau mai putin retoric, viceprimarul Alexandru Nedelcu.

Hotarirea pe care o va da tribunalul este asteptata cu sufletul la gura de ambele parti implicate in proces, pentru ca miza e enorma. Pentru primarul Mihail Stanciu, o condamnare penala definitiva si irevocabila ar insemna oprirea sa din cursa electorala pentru un nou mandat. Pe de alta parte, condamnarea primarului, fie si la o amenda penala, ar insemna eliminarea principalului contracandidat chiar inainte de alegerile locale, pentru ca si pe vicele Alexandru Nedelcu il bate gindul sa-si depuna candidatura pentru fotoliul de primar.

Cu toate acestea, primarul Stanciu e optimist: „Voi candida si, mai mult ca sigur, voi si cistiga alegerile de la primavara pentru postul de primar. Mai am 12 ani pina la pensie si vreau sa mi-i petrec in fotoliul asta, de pe care nimeni n-o sa ma ridice. Or, asta inseamna doar trei mandate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS