21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermocentralele de la Rovinari si Turceni, incluse in raportul Agentiei de Dezvoltare a SUA

Termocentralele de la Rovinari si Turceni, incluse in raportul Agentiei de Dezvoltare a SUA

Termocentralele de la Rovinari si Turceni, cele mai mari unitati de profil din Romania, au fost incluse in raportul pe acest an al Agentiei pentru Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii. In documentul respectiv figureaza alte doua termocentrale din tara, precum si preturile la care este produs megawatul pe ora, pentru fiecare in parte. Conform datelor statistice, in Romania, cea mai ieftina energie electrica este produsa de Termocentrala de la Rovinari, cu 25 de dolari mW/h, la Turceni un mW/h costa 35 de dolari, la termocentralele din Bucuresti – 44 de dolari, iar la TERMOELECTRICA – 58 de dolari. Pretul mic de la Termocentrala Rovinari se datoreaza eliminarii costurilor legate de transportul carbunelui, exploatarea miniera fiind foarte aproape de termocentrala.

Autoritatile gorjene vor propune Agentiei Apele Romane si Ministerului Economiei si Comertului un program pentru decolmatarea celor doua lacuri de acumulare de la Rovinari si Turceni. Acest lucru va duce la imbunatatirea activitatii celor doua unitati, dupa cum a precizat prefectul de Gorj, Toni Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS