14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunicipiul Drobeta Turnu Severin - luat cu asalt de pichamere, tirnacoape si excavatoare

Municipiul Drobeta Turnu Severin – luat cu asalt de pichamere, tirnacoape si excavatoare

• Soferii sint in pragul disperarii • Doua bulevarde sint reabilitate cu 90 de miliarde de lei, dar lucrarile se vor termina in vara anului viitor • Locuitorii din cartierul Schela Cladovei nu pot iesi din case decit in cizme de cauciuc

In Drobeta Turnu Severin se fac doua lucrari de investitii pentru modernizarea infrastructurii din municipiu, lucrari care necesita spargeri. In prezent, cele mai afectate strazi sint soseaua de centura a municipiului, la iesirea spre Timisoara, strada Traian, pe portiunile cuprinse intre Spitalul TBC si strada Cicero, strada Smirdan, strada Topolnitei, strada Rahovei, in zona Pietei „Mircea“, strada Pacii, strada Mihail Kogalniceanu, strada Orly, de la Spitalul Judetean pina la padurea Crihala, strada Cicero, de la Splaiul Mihai Viteazul pina la iesirea spre strada Magheru, si strazile Topolnitei, Vasile Alecsandri sau Dimitrie Grecescu. Alte citeva zeci de artere de circulatie secundare, din cartierele Crihala, Autogara, Alunis, au avut de suferit in ultimele saptamini, spre disperarea conducatorilor auto.

Bulevardul Tudor Vladimirescu va fi „conservat“ in aceasta iarna

Toti conducatorii auto care trec prin aceste zone au impresia ca este vorba de o gluma proasta a edililor, responsabili pentru aceasta situatie intrucit nu au fost capabili sa coordoneze aceste lucrari. Unul dintre cele doua mari proiecte de modernizare este legat reabilitarea Splaiului Mihai Viteazul, care tine si loc de sosea de centura pentru municipiul Drobeta Turnu Severin. Cel de-al doilea proiect si cel mai costisitor vizeaza modernizarea bulevardului Tudor Vladimirescu, principala artera de circulatie din Severin. In acest caz este vorba de o lucrare de anvergura, care presupune inlocuirea in totalitate a covorului asfaltic si a bordurilor concomitent cu refacerea sistemului de scurgere a apelor pluviale. „Finantarea lucrarilor este asigurata de Ministerul Transporturilor, care a alocat 25 de miliarde de lei pentru Splaiul Mihai Viteazul si peste 60 de miliarde de lei pentru bulevardul Tudor Vladimirescu. Conditiile meteorologice nu vor mai permite finalizarea in acest an a lucrarilor. Se vor face lucrari de conservare si reparare a bulevardului Tudor Vladimirescu, se vor monta bordurile, iar reparatiile vor fi reluate in 2004, cind temperaturile vor permite acest lucru“, a spus Ilie Pisoi, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

„Ne trebuie cizme de cauciuc!“

Fiind vorba de proiecte importante, se impun cel putin doua masuri. Prima este marirea cuantumului amenzilor in cazul firmelor care lasa gropile neastupate sau sparg fara aprobari, iar a doua este o mai buna coordonare a reprezentantilor primariei, astfel incit sa nu se mai ajunga in situatia ca o strada sa fie sparta de cinci-sase ori intr-un singur an. Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, in prezent se plombeaza strazile cuprinse intre Banatului si Tudor Vladimirescu si strada Kisseleff, pina la intersectia cu Topolnitei. Strada Pacii va fi reabilitata numai cu piatra cubica, pentru ca in zona vor fi executate lucrari de captare a apelor pluviale si apoi de asfaltare. Situatia este si mai grava in cartierele marginase ale municipiului Drobeta Turnu Severin. In Schela Noua, cetatenii sint exasperati de noroaiele ce se formeaza pe strazi, din septembrie si pina in primavara. „Strazile Fagaras, Virciorovei si cea care duce la scoala sint de necirculat. Ca sa iesim din casa, ne trebuie cizme de cauciuc, pe care ni le-am cumparat cu ajutorul celor de la primarie. Masinile s-au facut praf, dar noi platim taxe si impozite fara sa se intereseze cineva si de noi. Asteptam sa vina iarna, sa ne dam cu sania, ca poate asa scapam de balti, gropi si noroaie care ne ajung pina la genunchi“, a spus Maria Coman, de 52 de ani, din cartierul Schela Noua. Reprezentantii Primariei Droa ca nu au bani pentru asfaltarea strazilor din acest cartier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS