12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Judetean Mehedinti isi trimite reprezentanti la Paris, Birmingham, Venetia si Poznan

Consiliul Judetean Mehedinti isi trimite reprezentanti la Paris, Birmingham, Venetia si Poznan

Tirgul european de tratare si epurare a apelor si Egalitatea sanselor intre barbati si femei- numai doua din temele la care participa delegatiile consiliului judetean

Franta, Anglia si Polonia sint doar trei dintre tarile care vor fi vizitate de reprezentantii Consiliului Judetean Mehedinti, pina la sfirsitul anului, in cadrul unor misiuni economice si de dezvoltare regionala. Programul deplasarilor a fost aprobat de consilierii judeteni, in cadrul sedintei ordinare. Delegatia Consiliului Judetean Mehedinti, formata din jurist Ioana Veber, vicepresedintele Constantin Zimtea si jurist Dumitru Fota, va participa la misiunea economica Congresul primarilor si colectivitatilor locale Paris 2003 si la Tirgul european de tratare si epurare a apelor, de la Birmingham, in perioada 10-20 noiembrie, in timp ce inginerul Sonia Dragulescu, sef Serviciu Integrare Europeana, Dezvoltare Regionala, Relatii Internationale, Turism si Comert, va participa la lucrarile grupului ARE, cu tema Egalitatea sanselor intre barbati si femei, care se va desfasura la Venetia- Italia, in perioada 15-17 noiembrie. Presedintele Constantin Sirbulescu va merge la Intilnirea generala a Regiunilor Europene, in perioada 27-28 noiembrie, la Poznan, in Polonia.

Invatamint superior de stat la Severin, arondat unui centru universitar coordonator

Printre cele 18 puncte de pe ordinea de zi a sedintei, mai importante au fost cele privind rectificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata intre unitati administrativ teritoriale din judet, proiectul de hotarire privind aprobarea cotei de carburanti pentru autoturismul din dotarea Centrului Cultural Mehedinti, proiectul privind transmiterea in folosinta a unor imobile cu destinatie sanitara, avizul si nota de fundamentare privind solicitarea SC LUKOIL DOWNSTREAM SRL, de a inchiria o suprafata de teren.

„Am reluat demersurile de infiintare a unei unitati de invatamint superior de stat in Drobeta Turnu Severin. Dupa ultimele modificari in proiectul Legii invatamintului superior, se preconizeaza organizarea acesteia in sase-opt institutii coordonatoare.

O data cu acest nou act normativ, speram sa fie validata si infiintarea prin asociere a tuturor institutiilor de invatamint superior din Mehedinti, de sine statatoare, ca unitati de stat, in unul din centrele universitare care va coordona sau va aronda unitatile de invatamint din aceasta zona“, a precizat intr-una din interventii, Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS