13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Sarcina, gorjeanul din topul celor mai bogati romani

Nicolae Sarcina, gorjeanul din topul celor mai bogati romani

• Acesta a devenit acum citeva luni actionar majoritar al AMORIM Tirgu Jiu si a solicitat Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj sa inceteze cercetarea fostei conduceri a societatii, din care facea parte Eugen Vilceanu, actualul subprefect de Gorj • In topul celor mai bogati romani apare si patronul ARC Tirgu Carbunesti, Clement Mocanu, cu o avere de sase milioane de dolari

Gorjeanul Nicolae Sarcina, patronul lantului de magazine Succesc Nic Com, a intrat cu o avere de cinci milioane de dolari in topul celor mai bogati oameni din Romania. Cunoscut ca un apropiat al conducerii judetului Gorj, Nicolae Sarcina are participatii la mai multe firme, veniturile cele mai insemnate fiind insa obtinute din comert. De citiva ani, omul de afaceri Nicolae Sarcina a dezvoltat in Gorj o puternica retea de magazine care practica in general preturi mai mici decit celelalte magazine. De asemenea, in localitatea Bilta, familia Sarcina mai detine firma GENOVIX Nicu, avind ca obiect de activitate tot comertul cu amanuntul.

Anul trecut, firmele lui Nicolae Sarcina au avut o cifra de afaceri de peste 13 milioane de dolari. Unul dintre cei mai bogati gorjeni si-a extins domeniul afacerilor si a cumparat societatea AMORIM, unde a devenit actionar majoritar si presedinte al Consiliului de Administratie. In aceasta calitate, Nicolae Sarcina a trimis o adresa la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, prin care renunta la plingerea depusa de fosta conducere a Consiliului de Administratie care-l viza si pe fostul director economic Eugen Vilceanu, actualul subprefect al judetului. In prezent, IJP Gorj a incheiat cercetarile in dosarul AMORIM, privind vinzarea unor utilaje, si l-a inaintat Parchetului Judetean cu propunerea de scoatere de sub urmarirea penala a subprefectului Vilceanu.

Clement Mocanu are o firma intr-o zona defavorizata

Omul de afaceri Nicolae Sarcina a fost atacat ieri de liderul liberalilor gorjeni, Gheorghe Grivei, care a lansat mai multe acuzatii.

„Oameni de afaceri care cauta pe orice cai sa isi rotunjeasca veniturile sub privirile Prefecturii si ale PSD. Sarcina are magazine in tot orasul Tirgu Jiu si in tot judetul, dar nu are case de marcat. Organele abilitate ar trebui sa faca verificari. Cum au reusit societatile comerciale ale lui Nicolae Sarcina sa puna mina pe cele mai bune spatii? Probabil ca nu este singur! La urmatoarea sedinta a Autoritatii Teritoriale pentru Ordine Publica o sa-i spun inspectorului-sef al IJP Gorj sa faca toate cercetarile care se impun, pentru ca Finantele si Garda Financiara nu au facut nimic“, a declarat Gheorghe Grivei.

Un alt om de afaceri care petrece foarte mult timp in Gorj este Clement Mocanu, patron al firmei ARC Tirgu Carbunesti, firma situata intr-o zona defavorizata. Mocanu apare in top cu o avere estimata la sase milioane de dolari. Firma acestuia construieste in prezent un hotel la Rinca si Palatul Muncii la Tirgu Jiu. Tot firma ARC a construit o mare parte din vilele din cartierul Primaverii din Tirgu Jiu, intre care si pe cele ale unor lideri aflati in consiliul de conducere al PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS