12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate6.000 de familii solicita ajutor pentru incalzire

6.000 de familii solicita ajutor pentru incalzire

Aproximativ 6.000 de familii din Tirgu Jiu solicita ajutoare pentru incalzirea apartamentelor sau caselor pe timpul sezonului rece.

Daca pina anul trecut la Primaria Tirgu Jiu soseau mii de cereri din partea asociatiilor de proprietari pentru familiile care primeau incalzire in sistem centralizat, in acest an situatia s-a schimbat. Doar 10% dintre apartamentele din oras au mai ramas conectate la reteaua termica, aproximativ 1.400 de apartamente beneficiind de agent termic.

„Termenul-limita este mijlocul lunii noiembrie, data la care administratorii de asociatii pot aduce cererile. Acestea vor fi probabil de ordinul sutelor, avind in vedere situatia din oras“, au spus reprezentantii Serviciului de Protectie Sociala din cadrul Primariei Tirgu Jiu.

Ratele la centrale lasa oamenii fara bani pentru facturile la gaze

Pina acum doi ani, printr-o hotarire a Consiliului Local din Tirgu Jiu se interzicea acordarea de ajutoare pentru incalzire familiilor care aveau centrala termica de apartament. In acest an, atit posesorii de centrale, cit si cei care isi incalzesc apartamentele sau casele cu sobe sau convectoare pe gaze primesc ajutor banesc. Cererile au fost depuse la sucursala locala a DISTRIGAZ, fiind de zece ori mai multe decit anul trecut. Pentru a scapa de incalzirea costisitoare in regim centralizat, citeva mii de familii din oras si-au achizitionat o centrala termica, in rate. Ajutorul pentru incalzirea cu gaze este cuprins intre 104.000 si 830.000 de lei, in functie de venituri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS