15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn sfert de veac de la infiintarea Scolii din Corcova

Un sfert de veac de la infiintarea Scolii din Corcova

Scoala cu clasele I-VIII din Corcova a implinit zilele trecute 25 de ani de existenta. Evenimentul a fost transformat intr-o adevarata sarbatoare a comunitatii, la care au participat, cu mic, cu mare, profesori, directori, elevi, parinti si invitati. Numai pregatirile de Nedee, de Sfintii Mihail si Gavril, au rivalizat cu manifestarile planuite cu sirg de catre cadrele didactice.

In conditiile in care invatamintul rural este in coma, fie din cauza migrarii tinerilor spre oras si a scaderii numarului scolarilor, fie din cauza lipsei cadrelor didactice tinere, care prefera o catedra in oras si evita sa „se ingroape“ intr-o scoala de tara, in Corcova exista noua scoli, toate cu activitate deplina.

Fie datorita locatiei pitoresti a comunei – pitita intre dealuri aramii la timp de toamna -, fie datorita cadrelor didactice, care se straduiesc sa isi imbunatateasca activitatea, sa faca abstractie de faptul ca lucreaza intr-o scoala de la tara si sa aduca in programa toate lucrurile „de la oras“, bancile scolilor din Corcova sint inca pline.

Intilnire cu profesorii vechi si spectacol al elevilor

Dovada si longevitatea Scolii cu clasele I – VIII, care a implinit vinerea trecuta 25 de ani de cind a fost infiintata. Evenimentul a reunit dascalii vechi, care au pus nu numai suflet la ridicarea scolii, dar si umarul („Va mai aduceti aminte, domnilor, cind caram ciment cu roaba si varuiam peretii in toiul acelei veri caniculare?“), si noua generatie de profesori, unii de-abia plecati de pe bancile facultatii, care au venit cu incredere si curaj sa aduca un suflu nou Scolii din Corcova.

Ceremonia de incepere, desfasurata in Caminul Cultural al comunei, a fost emotionanta. S-au depanat amintiri, s-au facut planuri pentru viitor si chiar s-au varsat lacrimi. Directoarea Maria Circeanu s-a lasat coplesita de trecut si a plins atunci cind si-a adus aminte cite perechi de bocanci a rupt, pe timp de iarna si toamna ploioasa, cind batea ulitele pentru a ajunge la ore. Inainte sa se dea startul programului artistic pregatit de elevi, profesorilor care si-au pus cunostintele, rabdarea si sufletul in slujba educatiei copiilor din comuna le-au fost inminate „diplome de fauritori de suflete“, cum frumos s-a exprimat Maria Circeanu.

Cei 25 de ani de existenta ai scolii au fost apreciati cum trebuie si transformati intr-o sarbatoare a comunitatii. Speranta celor prezenti este ca prin cladirea care cuprinde sase sali de clasa, opt cabinete, un laborator, cinci calculatoare, aparatura multimedia si baza sportiva, vor mai trece multe generatii de acum incolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS