21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVolkswagen ID.3 vine cu un motor mai puternic și încărcare mai rapidă

Volkswagen ID.3 vine cu un motor mai puternic și încărcare mai rapidă

Volkswagen a pregătit câteva noutăți importante pentru ID.3. Mai exact, versiunea ID.3 Pro S primește acum un motor electric mai puternic, dar și un timp de încărcare mai rapid.

Constructorul german a dezvăluit o serie de actualizări importante pentru modelul său electric compact ID.3. Noutățile vizează numai versiunea ID.3 Pro S. Mașina primește un motor mai puternic și mai eficient, precum și un timp de încărcare mai rapid, scrie Automerket.

Astfel, noul Volkswagen ID.3 Pro S primește acum un propulsor electric de 231 de cai putere, ceea ce înseamnă un plus de 27 de cai putere față de până acum. Creșterea puterii este standard pe piața din Germania, însă restul clienților europeni vor primi motorul mai puternic prin activarea noii opțiuni Power-On-Demand.

Datorită motorului mai puternic, noul ID.3 Pro S accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.1 (mai rapid cu 0.8 secunde). De asemenea, motorul este acum mai eficient și garantează o autonomie de 559 de kilometri în regim WLTP (+13 kilometri). Bateria de 77 de kWh include acum și o funcție de pre-condiționare, menită să încălzească acumulatorul la temperatura optimă înainte de încărcare.Aceasta va putea fi acum încărcată la o putere de 175 de kW, ceea ce rezultă un timp de încărcare mai mic cu câteva minute.

Interiorul ID.3 Pro S

Noutăți sunt și în habitaclu, acolo unde găsim acum un ecran central mai mare, cu diagonală de 12.9 inch. Ecranul integrează mai puține butoane și primește meniuri simplificate. Alte schimbări în habitaclu includ comenzi tactile prin glisare noi, repoziționarea selectorului modurilor de rulare, butoane îmbunătățite pe volan și realitate augmentată îmbunătățită.

Lista noutăților mai include și un echipament de siguranță nou. Este vorba de avertizarea pentru ieșirile din parcări, o versiune îmbunătățită a asistentului Travel Assist. De asemenea, ID.3 Pro S primește și aplicația Wellness App cu funcțiile speciale Fresh Up, Calm Down și Power Break. Aceste schimbă luminile din habitaclu, sunetul și aerul condiționat în funcție de modul ales. Volkswagen oferă și un sistem audio Harman Kardon de 480 de Wați, disponibil opțional.

În Germania, noul Volkswagen ID.3 Pro S actualizat pornește de la 47.595 de euro.

Citește și: Chinezii fac concurență Rolls-Royce și Bentely cu un nou sedan de lux

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS