20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele cazuri de gripa in Mehedinti

Primele cazuri de gripa in Mehedinti

In Mehedinti au aparut primele trei cazuri de gripa, o data cu racirea vremii, dar 230 de pacienti au viroze respiratorii. Medicii au luat in evidenta toate aceste cazuri si urmaresc indeaproape evolutiile bolilor, pentru a preintimpina izbucnirea unor epidemii. Grupa de virsta cea mai afectata este 15-44 de ani, cu 117 cazuri, fiind inregistrati 232 de pacienti cu pneumonii si bronho-pneumonii.

„Incidenta cea mai mare apare la grupa de virsta 5-14 ani, unde avem 40 de cazuri. Cele trei cazuri de gripa au aparut la grupa de virsta 15-44 de ani“, a spus medic Bogdan Stolica, purtatorul de cuvint al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti. In judet s-a incheiat si vaccinarea antigripala a copiilor institutionalizati si a personalului din centrul de plasament. In ultimele doua saptamini au mai fost vaccinate si persoanele internate in caminele-spital din Malovat si Strehaia, bolnavii infectati cu SIDA si membrii familiilor acestora, precum si persoanele care sufera de afectiuni cardiace, respiratorii, renale si diabetice, aflate in evidenta medicilor de familie.

Campania de vaccinare se va finaliza cu cei care pot transmite gripa

Potrivit reprezentantilor DSP Mehedinti, pina la 31 decembrie se va efectua vaccinarea antigripala gratuita, cu prioritate la grupele de populatie cu risc inalt de complicatii din cauza gripei, respectiv adulti si copii cu afectiuni medicale cronice, pulmonare sau cardiovasculare, inclusiv copii cu astm, copiii si adolescentii care au fost supusi terapiei indelungate cu aspirina.

Campania de vaccinare se va finaliza cu grupele care pot transmite gripa, respectiv medici, cadre sanitare medii si personalul auxiliar, atit din spitale, cit si din unitatile sanitare ambulatorii, salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de bolnavi cronic, care prin natura activitatii vin in contact respirator cu pacientii sau asistatii, persoanele care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor cu risc inalt. „Din 3 noiembrie a inceput distribuirea vaccinului catre medicii de familie, in functie de listele cu asigurati, urmind ca acestia sa asigure vaccinarea gratuita pentru bolnavii din grupele de risc luate in evidenta. Pina in prezent au fost distribuite 17.000 de doze cu vaccin antigripal“, a precizat medic Bogdan Stolica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS