16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte stiri

Interimat fara sfirsit

Prefectura Dolj cauta de ceva timp trei oameni potriviti pentru functiile de director general si directori adjuncti pentru Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DGADR) judeteana. Deocamdata, cele trei posturi sint ocupate de functionari publici cu statut de interimat, care tocmai a fost prelungit cu trei luni. Ministerul Agriculturii ii numeste pe cei trei directori la propunerea prefecturii. Cum reprezentanta Ministerului Agriculturii in judet, DGADR, a fost macinata de tot felul de scandaluri si birfe, se cauta in continuare un specialist agricol pentru postul de director general, care sa-i faca pe functionarii de aici sa creada ca le-a cintat Cucu de la ceas!

Agenda orasului Tirgu Jiu va fi trimisa ambasadelor

Primaria Tirgu Jiu va trimite tuturor ambasadelor din Romania un pliant in limba engleza in care este prezentata strategia de dezvoltare a orasului in urmatorii ani. Pliantul informeaza despre intentiile autoritatilor locale legate de investitii, proiecte si dezvoltarea municipiului pe termen lung. Varianta in limba engleza destinata ambasadelor nu are nici un numar de telefon sau o adresa de e-mail, mentionindu-se doar adresa primariei. Varianta in limba romana se adreseaza atit persoanelor fizice, cit si juridice si contine un chestionar in care cei care il completeaza trebuie sa isi spuna parerea despre prioritatile orasului. Au fost tiparite 500 de pliante in limba romana si 200 in engleza.

Turcii investesc la Rovinari

Ilie Rautescu, primarul orasului Rovinari, ii asteapta pe turci cu bratele deschise. Primarul a aflat ca turcii au primit1,6 miliarde de dolari de la americani pentru ca le-au permis acestora sa fie mai aproape de irakieni. Cadoul a fost conditionat de investirea a 600 de milioane de dolari in economia romaneasca. Ilie Rautescu a mai aflat ca dolarii turcilor vor fi folositi pentru construirea celui de-al cincilea grup energetic al Electrocentralei Rovinari. „Abia astept sa vina turcii cu banii. Primaria o sa ia unu la suta din investitie pentru a emite autorizatia de functionare. Daca ma gindesc ca trebuie sa le dau si autorizatie de demolare, o sa string o suma frumusica“, spune Ilie Rautescu.

Accident mortal la Turceni

O angajata a Sucursalei Electrice Turceni a decedat marti dimineata, in urma unui accident de munca petrecut la o banda transportoare de carbune. Cristina Burada, de 36 de ani, muncitoare, se afla in Sectia concasari, in apropiere de banda 13 A care transporta carbune. Femeia a fost lovita mortal de un utilaj metalic de curatare care s-a prins de tamburul metalic al benzii respective. Accidentul este cercetat de catre inspectorii de munca, precum si de procurori din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS