19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestaurarea operelor lui Brancusi se apropie de final

Restaurarea operelor lui Brancusi se apropie de final

Dalele de piatra de sub Poarta Sarutului nu vor fi restaurate in acest an

O comisie formata din specialisti de la Ministerul Culturii si Cultelor, precum si din partea Oficiului National al Monumentelor Istorice a verificat marti, la Tirgu Jiu, stadiul in care se afla restaurarea operelor din piatra realizate de Constantin Brancusi in Parcul Central.

Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, a precizat ca membrii comisiei au fost multumiti de calitatea lucrarilor realizate pina in prezent, adaugind ca termenul de incheiere a restaurarii este 21 noiembrie, data stabilita in proiect. In ceea ce priveste dalele de piatra de la baza stilpilor Portii Sarutului, sint bani pentru restaurarea acestora, insa vremea nu mai permite acum inceperea lucrarilor. Constantin Cretan a precizat ca reprezentantii firmei LITHOS SNC si-au luat angajamentul sa restaureze si dalele din piatra, insa la primavara.

Paul Popescu, directorul Centrului „Constantin Brancusi“, cel care s-a ocupat de refacerea unui colt dintr-un scaun ce compune Aleea Scaunelor, a primit avizul favorabil al comisiei pentru a lucra pe piatra. Reprezentantul primariei a mai afirmat ca, pentru lipirea pietrei, au fost folositi adezivi speciali, care au fost uscati si cu aparate de incalzire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS