15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConventia Organizatiilor de Media din Romania protesteaza impotriva tratamentului discriminatoriu la care este supus Ziarul de Vrancea

Conventia Organizatiilor de Media din Romania protesteaza impotriva tratamentului discriminatoriu la care este supus Ziarul de Vrancea

Conventia Organizatiilor de Media din Romania (COM) protesteaza impotriva tratamentului discriminatoriu la care este supus Ziarul de Vrancea de catre administratia locala din Focsani.

Potrivit unui comunicat al COM, dupa o pauza de citeva luni, sanctiunile, presiunile si hartuielile la care sint supusi jurnalistii acestui ziar au fost reluate in judetul condus de Marian Oprisan, presedintele organizatiei PSD Vrancea si al Consiliului Judetean.

Consiliul Local Focsani a refuzat in repetate rinduri sa aprobe cererea reprezentantilor Ziarului de Vrancea, prin care solicitau infiintarea unor chioscuri de difuzare a presei. Vinzarea ziarelor independente va deveni imposibila dupa ce administratia locala va decide, conform unor amenintari formulate in public de primarul PSD Decebal Bacinschi, interzicerea folosirii volantilor.

Noua amenintare survine la aproape un an si jumatate dupa ce intreaga retea de distributie a Ziarului de Vrancea a fost desfiintata de Primaria Focsani, in urma unei actiuni fara precedent, cu macarale, zeci de politisti, jandarmi si gardieni. COM a luat nota de raspindirea acestui fenomen de limitare a libertatii de exprimare a publicatiilor independente si atrage atentia opiniei publice ca presiunile politice si administrative asupra mass-media independente se manifesta la nivelul intregii tari. Conform comunicatului citat, autoritatile locale au instaurat blocajul informational, ziaristii sint hartuiti, cei care vor sa-si faca publicitate sint amenintati, iar tirajele sint refuzate de retelele de distributie. COM este de parere ca o astfel de masura ameninta, in egala masura, distributia presei centrale, care in repetate rinduri s-a exprimat critic la adresa autoritatilor locale din Vrancea. Limitarea libertatii de informare a cetatenilor contravine prevederilor constitutionale si legislatiei europene la care Romania a aderat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS