11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlin, trebuie sa intelegi ca niciunde nu este mai bine ca acasa!

Alin, trebuie sa intelegi ca niciunde nu este mai bine ca acasa!

• „Viper“ a fost cautat in majoritatea cluburilor de internet din Craiova si Bucuresti • Tinarul a facut o pasiune pentru jocul WARCRAFT, pe care parintii i l-au facut cadou • Cind acestia i-au interzis accesul la computer, Alin a plecat de acasa

Colegii, profesorii si politistii il cauta in continuare pe Alin Trailescu, elev la Colegiul National „Traian“ Drobeta Turnu Severin, disparut de peste o saptamina. In Craiova si Bucuresti, tinarul este cautat cu disperare de cei apropiati. Salile de internet au fost si ele verificate. Pasiunea pentru jocurile pe calculator l-a determinat sa plece de acasa, dar colegii il asteapta sa revina printre ei, el fiind unul dintre cei mai buni elevi din judet.

Nici cadrele didactice si nici colegii sai de la Colegiul National „Traian“ nu-si explica ce l-a determinat pe Alin Trailescu sa renunte la scoala si la familie. Diriginta clasei a XI-a F, Ortensia Visoianu, spune ca elevul era unul dintre cei mai disciplinati si mai buni la invatatura din judet:

„Alin face parte dintr-una din cele mai bune clase din Mehedinti. Sint elevi cu performante scolare deosebite, iar el nu avea abateri disciplinare. Media scolara pe anul 2002 – 2003 a fost 9.30. In ultimul an, Alin a avut un numar mai mare de absente, iar acesta a fost primul semnal de alarma. El ne spunea ca pierdea multe ore in fata calculatorului. Nu era un elev izolat, ci participa la toate actiunile clasei. Face parte dintr-o familie buna, fara probleme si are un frate mai mic. Nu putem intelege gestul lui, dar il asteptam sa se intoarca“.

„Ii promit ca ii facem pasaport si duminica plecam impreuna la Strasbourg!“

Catalin Pacala il cunoaste pe Alin Trailescu de la virsta de patru ani. El spune ca pasiunea prietenului sau pentru calculatoare a aparut in aceasta vara, cind parintii i-au cumparat un joc ce l-a determinat sa stea ore in sir in fata computerului: „Era cel mai linistit copil din clasa, iar eu il stiu de la patru ani. Pasiunile lui au fost, la inceput, matematica si sahul. Acum un an, parintii lui i-au luat un calculator si de atunci acesta a devenit cel mai bun prieten al sau. In aceasta vara, i-au facut cadou un joc WARCRAFT 3 si n-a mai iesit nici afara. Statea ore intregi in casa si nu mai facea altceva. Era ca un drog pentru el. Cind a inceput scoala, i-a fost foarte greu sa vina, pentru ca dormea numai patru ore pe noapte. Intr-o seara, ai lui i-au luat cablul de la internet, iar dupa doua zile a plecat de acasa. Alin, trebuie sa intelegi ca niciunde nu este mai bine ca acasa! Daca vine pina miine, ii promit ca ii facem pasaport si duminica plecam impreuna la Strasbourg“.

„Nick-ul lui era «paduche» sau «viper»“

Alin Trailescu era cel mai bun jucator de WARCRAFT din Drobeta Turnu Severin si, potrivit prietenilor, dorinta lui era sa intre in clubul TEG din Bucuresti, unul dintre cele doua existente in tara, si ai carui componenti participa la campionate internationale dedicate acestui joc.

„Duminica s-a organizat un astfel de concurs la ROMEXPO, dar el nu a aparut acolo. Nick-ul lui era «paduche» sau «viper». Am auzit ca, la sfirsitul saptaminii, a fost printr-un club de net din Craiova. Am dori sa dea macar un telefon, sa spuna ca se simte bine“, a mai spus Catalin Pacala.

Aproape toti colegii lui Alin il cauta. Acestia il asteapta sa se intoarca printre ei si spun ca era unul dintre cei mai activi elevi din liceu. „Era printre ultimii colegi de la care ne asteptam sa faca asa ceva. Se intelegea bine cu toti, nu avea nici un fel de probleme. Nu spunea prea multe despre el sau ce intentii are. Il iubim si il asteptam sa se intoarca!“, a spus Adrian Badescu, un coleg de clasa al lui Alin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS