22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste zece mii de severineni vor beneficia de subventie pentru incalzire

Peste zece mii de severineni vor beneficia de subventie pentru incalzire

• Astazi este ultima zi cind se mai pot depune formularele • Consilierii au anulat decizia prin care familiile care detineau un autoturism nu beneficiau de ajutoare pentru caldura

Formularele pentru ajutoarele la incalzire acordate severinenilor au inceput sa fie impartite la asociatiile de locatari-proprietari. Severinenii care doresc sa beneficieze de ajutoare la incalzire pentru aceasta iarna trebuie sa ridice formularele de la asociatii, sa le completeze si sa le depuna la primarie pina pe 31 octombrie. Cei care nu se vor conforma risca sa nu primeasca subventii.

Viceprimarul Dinu Tudor a anuntat ieri, in sedinta consiliului local, ca municipalitatea va primi din partea guvernului 37 de miliarde de lei pentru acordarea de ajutoare la incalzire. In acest an, tipizatele includ si o declaratie de venituri, pe proprie raspundere, fapt care usureaza procesul de obtinere a ajutoarelor.

La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie, in functie de care se va calcula valoarea ajutorului acordat, se vor lua in calcul toate veniturile realizate de membrii familiei respective in luna anterioara depunerii cererii.

Un alt fapt care ar putea simplifica procedura de acordare a subventiilor este acela ca formularele nu mai trebuie depuse in fiecare luna, cum se facea in anii precedenti, ci o singura data.

Listele cu beneficiarii subventiilor vor ajunge la asociatii pina pe 15 noiembrie

Pina pe 15 noiembrie, Primaria Drobeta Turnu Severin trebuie sa analizeze si sa comunice la asociatiile de proprietari, dar si la Regia Autonoma LOTUS listele cu persoanele care vor beneficia de ajutoarele pentru incalzire. La toate punctele termice din municipiu s-a decis inceperea distribuirii agentului termic locatarilor. Se inregistreaza insa si intirzieri in procesul de furnizare a caldurii, situatie cauzata de locatarii care nu si-au verificat instalatiile termice, dar si de conductele care s-au fisurat din cauza temperaturilor extrem de scazute inregistrate noaptea.

Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, daca anul trecut au fost depuse peste 10.000 de solicitari de acordare a subventiilor, numarul familiilor care vor beneficia in aceasta iarna de ajutoare pentru incalzire va creste. Motivul il reprezinta anularea, printr-o hotarire a consiliului local, adoptata in sedinta de ieri, a restrictiei care a fost in vigoare iarna trecuta si potrivit careia un severinean care avea in proprietate un autoturism nu beneficia de aceasta subventie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS