5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii financiari olteni sint prea putini

Procurorii financiari olteni sint prea putini

In cadrul Camerei de Conturi Olt sint prea putini procurori financiari si, din aceasta cauza, acestia nu-si pot indeplini eficient atributiunile de serviciu. Din acest motiv, procurorii nu au verificat nici unu la suta din rambursarile de TVA din acest an, solicitate de zecile de firme din judet.

„Din cele 642 de cereri de rambursare, am controlat rambursarile la… trei societati din judet. Si nici aici nu am terminat. In urma controalelor efectuate, am constatat la agentii economici si institutiile de stat venituri suplimentare de 21,7 miliarde de lei. In cea mai mare parte, suma este reprezentata de penalitati si majorari de intirziere aferente neachitarii catre bugetul asigurarilor de stat si cel al asigurarilor de somaj a contributiilor in cauza“, a spus ieri seful institutiei, Adrian Goga, dind ca exemplu societatea IGO SA din Caracal.

Printre neregulile depistate de procurorii financiari in timpul controalelor se numara efectuarea de catre unele primarii a unor plati care nu-si aveau rostul. In total, cuantumul acestor plati se cifreaza la aproape doua miliarde de lei. Consilierii locali din Studina, Corbu, Oboga si Osica de Sus, secretarii primariilor au primit ilegal indemnizatii.

Goga a precizat ca, potrivit noilor prevederi constitutionale, nu se intrevad sanse ca numarul procurorilor financiari sa creasca. In noua Constitutie se mentioneaza ca viitorii consilieri financiari din cadrul Curtii de Conturi vor fi angajati pe o perioada de noua ani (fata de sase ani cit era pina acum).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS