16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovita Noua, Siberia Craiovei

Craiovita Noua, Siberia Craiovei

Locuitorii din Craiovita Noua nu vor primi caldura pina la 1 noiembrie. Asa au solicitat asociatiile de proprietari pentru ca locatarii sa nu plateasca mult la intretinere, iar Regia de Termoficare nu poate furniza caldura cu de-a sila. Problema este ca multi dintre locuitorii cartierului craiovean nu stiu nimic de cererea asociatiilor de locatari sau de proprietari si nu inteleg de ce caloriferele din apartamente ramin reci in conditiile in care a cazut deja si prima ninsoare.

Teama ca nu vor face fata cheltuielilor de intretinere i-a determinat pe locatarii cartierului Craiovita Noua sa refuze caldura pina la 1 noiembrie. Probabil, atunci cind au formulat cererea de aminare a furnizarii agentului termic, si-au imaginat ca si anul acesta vom avea o toamna lunga si frumoasa, ca si cea de anul trecut, si nu va fi nevoie de caldura. Numai ca anul acesta, iarna a dat peste cap toate previziunile meteo. De la jumatatea lunii octombrie nu se mai poate sta in casa fara o sursa de caldura.

Pentru multi locuitori din Craiovita Noua, flacara de la aragaz este singura sursa de caldura.

„Imi aduc aminte de vremea lui Ceausescu, cind, tot asa, aveam caloriferele reci si ne stringeam in bucatarie pe linga aragaz sa ne incalzim. Asta, pina cind ni se opreau si gazele“, isi aminteste Ion Petrache, din Craiovita Noua.

„Ziua este mai bine. Fac cald in bucatarie si se poate sta. Noaptea insa este cumplit de frig. Dormim toti intr-un pat, imbracati, inveliti cu trei- patru paturi si cu plapuma. Si tot ne este frig. Am racit si nu mai stim unde sa ne bagam de frig. Imi este mila de copii cind vin de la scoala si trebuie sa stea in frig pina isi termina lectiile“, a spus Ioana Apostol, din Craiovita Noua.

Pina la 1 noiembrie mai este putin, iar locatarii sint atit de nerabdatori incit au ajuns sa numere zilele din calendar.

Conducerea Regiei de Termoficare sustine ca pretul gigacaloriei este nemodificat de anul trecut, 800.000 de lei.

„Cu toate astea, sint oameni care nu isi permit sa plateasca facturile. Nu au caldura deocamdata Asociatiile de Proprietari din Craiovita, un punct termic din 1 Mai si unul din Piata Garii. Noi nu putem sa-i obligam“, sustine Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare Craiova.

Restul asociatiilor din Craiova au caldura de pe 17 octombrie“,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS