28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMatematicienii de la Colegiul National „Carol I“, autori de culegeri

Matematicienii de la Colegiul National „Carol I“, autori de culegeri

Colegiul National „Carol I“ din Craiova, la cercul pedagogic al profesorilor de matematica de gimnaziu, de simbata, 25 octombrie, a lansat cartea de specialitate „Probleme rezolvate din Gazeta Matematica 2002-2003“. Aceasta are 180 de pagini, a aparut la Editura „Reprograph“ si cuprinde solutii ale problemelor propuse, ale problemelor pentru Concursul Rezolvitorilor si ale problemelor pentru olimpiade, din revista Gazeta Matematica, din anii 2002-2003, pentru clasele VII-XII.

Autorii sint profesorii Raluca Ciurcea, Claudiu Coanda, Iuliana Coravu, Carmen Georgescu, Liliana Niculescu, Monica Stancu, precum si elevi de exceptie – olimpici nationali si internationali – ca Ion Gosea, Mihnea Iancu, Vlad Iancu, Viviana Petrescu si Cristian Talau – singurul care a cucerit medalia de aur la Balcaniada de la Antalya, din acest an.

Directorul adjunct al colegiului, Nicolae Talau, spune ca solutiile sint originale, multe dintre ele fiind rodul activitatii in cadrul cercurilor de matematica din scoala: „Faptul ca in Gazeta Matematica, de regula, nu se publica solutiile problemelor celor mai dificile a constituit o provocare pentru elevii pasionati“. Acesta apreciaza ca utilitatea lucrarii trebuie vazuta si prin prisma faptului ca atit la testarile nationale pentru admiterea in clasa a IX-a, cit si la bacalaureat, pentru a obtine note maxime, elevii trebuie sa rezolve probleme cu un inalt grad de dificultate.

Autorii doresc sa impartaseasca experienta dobindita in domeniul matematicii si considera ca lucrarea este inedita, deoarece ofera un bogat material care vine in sprijinul elevilor participanti la examene si concursuri scolare, precum si al profesorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS