15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii calafeteni dirdiie de frig in clase, iar la primarie ard caloriferele

Elevii calafeteni dirdiie de frig in clase, iar la primarie ard caloriferele

Cu exceptia Scolii generale nr.1, unde incalzirea salilor de clasa se face cu sobe pe lemne, nici o unitate de invatamint din Calafat nu are caldura. Elevii dirdiie de frig in clase, infofoliti in haine de iarna, asteptind nerabdatori sa termine orele ca sa-si poata incalzi acasa, la aragaz, degetele inghetate, pentru ca nici blocurile de locuinte nu au caldura.

La Scoala generala nr.2, problema incalzirii a fost partial rezolvata, elevii „nadusind“ la ore inghesuiti unii in altii, in clasele mici si bune pastratoare de caldura. La sfirsitul saptaminii trecute, frigul isi facea simtita prezenta, de asemenea, la Grupul Scolar „Stefan Milcu“ si la Liceul Independenta din Calafat, unde director este fiica primarului Petre Traistaru. In schimb, in sediul primariei si al SC Gospodarire Comunala si Locativa din Calafat, caloriferele erau incinse.

Autoritatile locale nu au de gind sa lase lucrurile asa. In prezent, se fac ultimele pregatiri pentru punerea in functiune a punctului termic la care sint racordate scolile, locuintele si institutiile de cultura, astfel incit sa aiba caldura incepind cu 1 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS