5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Florin Stancu a fost numit director al Centrului de Copii si Juniori

Florin Stancu, jurist, a fost validat joi, in cadrul sedintei lunare a Consiliului Judetean Dolj, in functia de director al Clubului Sportiv de Fotbal pentru Copii si Juniori Universitatea Craiova. Tot in cadrul acestei sedinte, clubul, aflat de putin timp sub tutela CJ Dolj, a primit un sediu de 130 de metri patrati, intr-un imobil de pe strada Constantin Lecca nr. 28, si un autoturism de serviciu care a apartinut consiliului judetean. Numirea lui Stancu in aceasta functie a fost de natura sa-i nemultumeasca pe unii dintre consilieri, Constantin Ciri Maier, presedintele comisiei de cultura si sport, fiind suparat ca nu a fost cooptat in comisia de concurs. Activitatea Clubului Sportiv pentru Copii si Juniori va fi supervizata de un consiliu de coordonare alcatuit din patru consilieri judeteni: Constantin Ciri Maier, Eugen Magla, Eugen Georgescu si Gelu Visan.

SEVERNAV trimite in Germania o nava de 20 de milioane de euro

Santierul naval SEVERNAV Drobeta Turnu Severin va livra in urmatoarea perioada o nava destinata transportului de gaz petrolier lichefiat si etilena, in cadrul unei comenzi primite din partea companiei germane HARTMAN. Valoarea comenzii este de peste 20 de milioane de euro, contractul fiind semnat anul trecut. Durata de executie prevazuta pentru aceasta comanda este de zece luni, dar a fost intirziata, potrivit directorului tehnic Dumitru Ciortan, din cauza nivelului scazut al apelor Dunarii. Reprezentantii santierului severinean au spus ca se spera ca, in citeva saptamini, nava sa fie trimisa la Constanta, unde se va face asamblarea finala. SEVERNAV Drobeta Turnu Severin are un capital social de 69,7 miliarde de lei. Autoritatea pentru Privatizare detine 48,8% din actiuni, restul apartinind unor persoane fizice si juridice.

Accident de munca la o luna dupa ce s-a mutat in Craiova

Ion Tanasaciuc din Mangalia a ajuns joi, in jurul orei 16.00, la Sectia urgenta a Spitalului Universitar din Craiova, fiind victima unui grav accident de munca. Aflindu-se inca in soc traumatic, barbatul nu a putut da informatiile necesare medicilor, astfel ca nu se stie exact unde locuieste in Craiova si cine poate da relatii despre el. Se pare ca accidentul a avut loc la o firma de reparatii auto din Craiova, unde Ion Tanasaciuc lucreaza de o luna. Potrivit personalului medical de la Sectia de terapie intensiva, se pare ca Tanasaciuc a fost strivit de un zid. In afara socului traumatic si hemoragic, barbatul prezinta politraumatism, fractura cominutiva deschisa de os ischiopubian sting si sindrom de zdrobire.

387 de controale ale ELECTRICA Turnu Severin

Reprezentantii ELECTRICA Drobeta Turnu Severin se asteapta la o crestere a sustragerilor de energie electrica pentru asigurarea unui confort termic in locuinte, in perioada urmatoare, avind in vedere ca sosirea sezonului rece nu a coincis si cu incalzirea caloriferelor din apartamentele severinenilor. In incercarea de a preintimpina acest fenomen, echipe ale societatii ELECTRICA au efectuat, numai in cursul acestei saptamini, 387 de controale in cartierul Crihala, unde existau semnale ca foarte multi locatari ai blocurilor au apelat la incalzirea locuintelor prin intermediul curentului electric sustras. Potrivit inginerului Marin Patrut, de la Serviciul de Furnizare a Energiei Electrice din cadrul societatii ELECTRICA Drobeta Turnu Severin, in urma verificarilor, nu au fost descoperite sustrageri de energie, ci numai trei cazuri in care s-au constatat diverse nereguli, dar care urmeaza sa fie discutate in cadrul Comisiei de Analiza, pentru a se stabili masurile ce vor fi luate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS