16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Scolii nr. 33 din Craiova au fost la un pas de a intra mai devreme in vacanta

Elevii Scolii nr. 33 din Craiova au fost la un pas de a intra mai devreme in vacanta

Elevii Scolii generale nr. 33 din cartierul craiovean Craiovita Noua au fost la un pas de a intra in vacanta cu o saptamina mai devreme, din cauza frigului.

Scoala nr. 33 este singura din Craiova care nu are instalatie termica proprie, primind caldura de la centrala termica din cartier.

„Sintem singura scoala din Craiova racordata la o centrala de cartier. Depindem astfel de deciziile asociatiilor de locatari. Pentru ca asociatiile au facut cerere ca Regia de Termoficare Craiova sa nu inceapa furnizarea energiei termice decit dupa 1 noiembrie, cind incep sa fie acordate subventiile pentru caldura, scoala a ramas si ea fara caldura“, spune directoarea Genoveva Ioana.

„Avem 975 de elevi, nevoiti ca, din cauza asociatiilor de locatari, sa invete in frig, imbracati in fisuri si cu caciulile pe cap“, mai spune directoarea Scolii nr. 33.

Prezenta reprezentantilor presei la sediul scolii a sensibilizat insa factorii de decizie, care au gasit ieri solutia pentru rezolvarea problemei: inchiderea vanelor spre blocurile de locuinte, in asa fel incit numai scoala sa primeasca agent termic. In acest fel, in jurul prinzului, caloriferele din scoala incepusera sa se incalzeasca.

„Daca nu dadeau caldura, eram pregatita sa cer devansarea cu o saptamina a minivacantei pe care o au elevii de la ciclul primar. Facusem deja o cerere catre Inspectoratul Scolar Judetean, prin care solicitam ca elevii de aici sa isi ia saptamina de vacanta la sfirsitul lui octombrie si sa se intoarca la scoala in noiembrie, cind e furnizata caldura. Din fericire, nu a mai fost cazul“, mai spune directoarea Genoveva Ioana.

Chiar si asa, problema incalzirii scolii nu este rezolvata decit partial. Agentul termic va fi distribuit dupa programul ales de asociatiile de locatari, adica intre orele 5.00 – 10.00 si 17.00 – 22.00. Chiar si dupa 1 noiembrie, jumatate din orele de curs de la Scoala nr. 33 se vor tine cu caloriferele reci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS