31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScolile si gradinitele, amenintate cu debransarea de la reteaua de gaze

Scolile si gradinitele, amenintate cu debransarea de la reteaua de gaze

• DISTRIGAZ SUD va trece la sistarea gazelor naturale daca nu va fi achitata datoria de 93 de miliarde de lei • In centralele care deservesc populatia, alimentarea cu gaze a fost intrerupta

Unitatile de invatamint din Tirgu Jiu sint singurele care au primit caldura prin reteaua termica a orasului. Decizia de a se furniza agent termic a fost luata saptamina trecuta dupa ce, timp de trei zile consecutiv, s-au inregistrat temperaturi sub zece grade Celsius. Majoritatea unitatilor de invatamint au sisteme de alimentare separate de blocurile din cartiere, astfel incit a fost posibila alimentarea cu agent termic. Furnizorul de gaze are de incasat de la societatea AQUATERM, care se ocupa de termoficare, 93 de miliarde de lei. Intr-o adresa inaintata la sfirsitul saptaminii trecute de DISTRIGAZ conducerii AQUATERM, aceasta este avertizata ca, in cazul neachitarii datoriilor, se va trece la sistarea gazelor naturale in toate centralele, inclusiv in cele care deservesc unitatile de invatamint din oras.

„La scoli, gradinite si crese s-au facut probe de saptamina trecuta si in prezent se furnizeaza caldura. Nu stim insa daca vom putea mentine aceasta masura pentru ca DISTRIGAZ SUD ne ameninta cu debransarea. Speram sa nu se ajunga aici, dar va fi nevoie de o interventie a autoritatilor pentru ca sansele de a se achita datoriile sint aproape inexistente“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

Asociatiile nu au sanse sa primeasca agent termic

Conducerea societatii spune ca nici nu se poate pune problema furnizari caldurii asociatiilor de locatari unde mai sint apartamente bransate, in ciuda temperaturilor din ce in ce mai scazute. In Tirgu Jiu au ramas aproximativ 2.000 de apartamente care nu s-au debransat de la reteaua termica. Datoriile asociatiilor de locatari catre AQUATERM au ajuns la 73 de miliarde de lei, chiar daca 90% din populatie s-a debransat.

„DISTRIGAZ a sistat gazele in centralele de cartier care deservesc asociatiile, astfel incit la aceasta data ne este imposibil sa furnizam caldura chiar daca oamenii ar cere acest lucru. Nu stim cind se va putea da caldura si nici modalitatea prin care va fi convins furnizorul de gaze sa alimenteze centralele pentru ca oamenii cu siguranta nu-si vor achita datoriile de 73 de miliarde de lei, din care o mare parte reprezinta penalizari“, a mai spus directorul AQUATERM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS