21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZvonurile false au pus pe jar viitorii pensionari de la Regionala CFR Craiova

Zvonurile false au pus pe jar viitorii pensionari de la Regionala CFR Craiova

Aceasta datoreaza peste 600 de miliarde de lei la bugetul asigurarilor sociale

Angajatii pusi pe liber de Regionala CFR Craiova, 168 de persoane, care au virsta de pensionare, sint convinsi ca nu vor putea iesi la pensie, deoarece societatea nu si-a platit de ani buni contributia la asigurarile sociale (CAS).

„Noi am fost pusi pe liber incepind cu 15.09.2003 si cei de la personal nu ne-au depus nici pina acum dosarele de pensionare, deoarece spun ca nu se poate. Casa de Pensii nu primeste dosarele daca nu este CAS-ul platit. Si, din cite am auzit, nu s-a mai platit CAS din 1996“, sustine Aurica Dochia, fost angajat al Regionalei CFR Craiova.

In realitate, viitorii pensionari au fost dezinformati. Poate tocmai de cei care trebuia sa le intocmeasca dosarele, pentru a justifica faptul ca nu si-au facut treaba la timp.

Potrivit Legii nr. 19/2000, neplata CAS de catre societate nu afecteaza cu nimic stabilirea drepturilor banesti viitorilor pensionari. „In lege este scris foarte clar: stagiul de cotizare reprezinta perioada pentru care se datoreaza CAS. Nu scrie datoreaza si platit, ci doar datorat. Asta inseamna ca drepturile banesti ale viitorilor pensionari nu vor fi diminuate din cauza neachitarii de catre societate a CAS“, sustine Ionel Tecu, directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii (CJP) Dolj.

Conducerea CJP Dolj mai spune ca dosarele trebuie rezolvate in termen de 30 de zile de la data depunerii. In prezent, Regionala CFR Craiova datoreaza peste 600 de milioane de lei la CAS si nu are datoriile esalonate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS