22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRisipa de fonduri de la Serviciul de Ambulanta Mehedinti se regaseste in neregulile constatate

Risipa de fonduri de la Serviciul de Ambulanta Mehedinti se regaseste in neregulile constatate

• Ambulantele folosesc carburant de la statia OMV, si nu de la PETROM, unde pretul este mai mic • Masinile au fost asigurate la ASTRA cu sume mai mari decit incadrarea legala • Mama directorului tehnic, angajata la firma de asigurare

Directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti, medic Gheorghe Bunciu, a raspuns ieri revendicarilor sindicalistilor de la Serviciul Judetean de Ambulanta. Dupa greva de avertisment declansata joia trecuta si pichetarea sediului CJAS, in cursul zilei de miercuri, sindicalistii au amenintat cu declansarea grevei generale, incepind de luni, daca nu vor fi primite fonduri din partea Casei de Asigurari, care sa acopere serviciile prestate. Angajatii Ambulantei au cerut chiar demisia directorului CJAS Mehedinti.

Medicul Gheorghe Bunciu a precizat ca insuficienta fondurilor este o problema de gestionare necorespunzatoare la nivelul conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta, iar risipa de fonduri se regaseste in neregulile constatate la aceasta institutie:

„Printre acestea, as mentiona plata unei linii de garda fara justificare legala, curse ineficient organizate pentru bolnavii dializati, achizitionarea de carburant de la statia OMV, si nu de la PETROM, unde pretul este mai mic, dar si lipsa unui control al curselor efectuate si al kilometrilor raportati nereal“.

Depasirea cheltuielilor prevazute in buget reprezinta infractiune

Potrivit directorului CJAS Mehedinti, controlul de audit si cel al Curtii de Conturi a stabilit ca pentru fiecare tip de autosanitara s-au trecut cheltuieli mai mari decit cele aprobate prin normele legale. Prin aceasta s-a ajuns la nerespectarea Legii nr. 500/2002, privind limita maxima a cheltuielilor prevazute in buget, depasirea acestora reprezentind infractiune.

„Asigurarea ambulantelor s-a facut la societatea ASTRA, cu tarife mai mari, acestea fiind incadrate la grupa a cincea, si nu la grupa intii, Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti platind pentru fiecare autovehicul sume intre 500.000 si un milion de lei, mai mult decit incadrarea legala. Mama directorului tehnic de la ambulanta este agent la ASTRA si a beneficiat de comision din asigurarea ambulantelor. Directorul tehnic a inchiriat si spatiul din locuinta personala la aceasta societate, beneficiind si de chirie. Toate aceste nereguli au fost constatate de Curtea de Conturi si de biroul nostru de audit“, a precizat medic Gheorghe Bunciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS