5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedintenii trebuie sa invete sa utilizeze calculatorul

Mehedintenii trebuie sa invete sa utilizeze calculatorul

Mehedintenii care vor sa obtina permis de conducere vor sustine examenul dupa o metodologie noua. De la sfirsitul acestei luni, examenul se va desfasura obligatoriu la sediul Politiei Rutiere Mehedinti, cu exceptia absolventilor cursurilor de pregatire pentru obtinerea permisului de conducere la categoriile tramvai si troleibuz, precum si a militarilor in termen si studentilor de la institutiile de invatamint ale Ministerului Administratiei si Internelor sau cei ai Ministerului Apararii Nationale.

Categoriile de cursanti sus-mentionate pot sustine examenul la o alta unitate de politie, cea la care este arondata institutia de invatamint. Cei care doresc sa obtina permisul de conducere trebuie sa indeplineasca insa o serie de conditii.

„Candidatul trebuie sa aiba 16 ani pentru categoriile A1 si B1 si 21 de ani pentru categoriile B, D si E. Tot ca noutate, persoanelor care se prezinta la proba teoretica, pentru categoriile A, B, E sau tractor, li se acorda un chestionar ce va cuprinde reguli de prim ajutor, conduita preventiva si elemente de mecanica. Pina acum, chestionarul facea referire numai la regulile de circulatie“, a spus comisar Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

„N-o sa stam noi sa le explicam tastele…“

O alta noutate este faptul ca examinarea candidatilor la proba teoretica se va face cu ajutorul calculatorului, intrebarile utilizate fiind identice cu acelea de pe vechile chestionare.

„Corectarea anexelor va fi facuta de doi membri ai Comisiei de examinare, iar evaluarea se va realiza in prezenta a doi martori“, a mai spus comisar Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

Pentru examinarea cu ajutorul calculatorului, Inspectoratul Judetean de Politie si scolile de soferi va trebui sa se doteze cu tehnica de calcul necesara. „Scolile de soferi trebuie sa faca pregatire pe calculator cu persoanele candidate la examen, pentru ca n-o sa stam noi sa le explicam tastele“, a spus Gheorghe Neagu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS