10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltima duminica frumoasa?

Ultima duminica frumoasa?

Meteorologii au anuntat, la sfirsitul saptaminii, instalarea anotimpului friguros. Acesta este si motivul pentru care ieri, Parcul „Romanescu“ din Craiova a fost, poate pentru ultima data in acest an, plin de vizitatori. Bunicutele isi odihneau batrinetea pe bancile din jurul lacului si priveau luciul apei miscate doar de frunze. Taticii mai tineri si cu dare de mina isi plimbau copiii cu barca pentru 60.000 de lei ora sau 30.000 de lei jumatatea de ora. Si daca pustiul vrea ceva de rontait, puteai alege intre un popcorn mic cu 5.000 de lei, unul mijlociu cu 15.000 sau unul mare de 25.000 de lei. Daca reuseai sa te prinzi la timp il puteai convinge pe micut ca, in loc de un popcorn de 25.000 de lei, mai bine ii cumperi o vata pe bat sau doua si faci economii, ca nu costa decit 5.000 de lei una. Oricum, economiile se faceau praf la carusel, cind doar pentru trei minute fiecare copil dadea 20.000 de lei. Daca pustiul voia la trenulet trebuie sa renunte la dusul civilizat la WC, unde „vizita“ costa 5.000 de lei.

La animale, copiii nu se inghesuiau. Acolo, privitul e degeaba! O maimuta trista, cocotata pe un ciot uscat, isi pigulea cu atentie puricii in lipsa vizitatorilor. Obisnuita sa fie privita, maimuta se uita trista catre vinzatoarea de vata pe bat. Cei trei ursi priveau dezamagiti la ce le arunca lumea sa manince: piine goala! Nu tu biscuiti, nu tu prajiturele, nu tu carnita, nu tu pufuleti.

Taman in dreptul custii lor, la citiva metri departare, doua ospatarite de la „Ciobanasul“ intorceau alene citiva mititei la 10.000 de lei bucata, cu piine si mustar incluse in pret. Putini erau cei care comandau la terasa. Cei mai multi sorbeau incet o bere pina obosea copilul care facea citeva ture cu trotineta sau cu bicicleta. Si astea tot pe bani!

In parc, de ultima duminica frumoasa din acest an s-au putut bucura doar copiii ai caror parinti si-au permis sa se desparta de suta de mii lei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS