10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele medicale vor intrerupe lucrul timp de doua ore

Cadrele medicale vor intrerupe lucrul timp de doua ore

• Membrii SANITAS vor intrerupe luni lucrul • 100 de cadre medicale din Spitalul Tirgu Jiu risca sa fie concediate pina la sfirsitul anului • Conducerea spitalului spune ca va asigura toate conditiile pentru desfasurarea protestului

Cadrele medicale membre SANITAS, angajate in spitalele gorjene, sint in greva japoneza de peste o saptamina. Pentru ca nu au avut fonduri pentru banderole, cei aproape 1.600 de angajati s-au prezentat la serviciu purtind ecusoane prin care anuntau greva japoneza. Intrucit nu a fost solutionata nici una dintre revendicarile protestatarilor, Consiliul Judetean al SANITAS Gorj a decis sa continue protestul. Luni, intre orele 9.00 si 11.00, cadrele medicale membre ale SANITAS vor intrerupe lucrul. „Negocierile de pina acum nu au dus la nici un rezultat, astfel ca luni vom intra in greva. Mai este timp pentru anularea acesteia. Daca aflam cu un sfert de ora inainte ca a fost acordat al 13-lea salariu si colegilor nostri din spitalele din judet, anulam protestul“, a precizat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj. Dintre cei 2.800 de angajati ai spitalelor din Gorj, doar cadrele medicale din Spitalul Tirgu Jiu au primit pina acum cel de-al 13-lea salariu. Angajatii din unitatile sanitare din Rovinari, Motru, Sadu si Tirgu Carbunesti inca asteapta primele promise. Sansele ca acestia sa primeasca al 13-lea salariu pina luni sint destul de mici, avind in vedere ca toate cadrele medicale din judet si-au primit salariile din septembrie cu aproape doua saptamini intirziere, din lipsa de fonduri.

„Este legal si normal sa protesteze“

Un alt motiv pentru care cadrele medicale din Gorj vor intrerupe luni lucrul il reprezinta posibilitatea ca 100 de angajati ai Spitalului din Tirgu Jiu sa isi piarda locul de munca. „Bugetul alocat ultimului trimestru pentru salariile cadrelor medicale din Tirgu Jiu este de 29 de miliarde, iar pentru a acoperi toate salariile ar fi nevoie de 36 de miliarde. Daca se va ajunge la concedieri vor fi afectati atit medicii, cit si cadrele medii“, a mai spus liderul SANITAS Gorj. Acesta a precizat ca daca revendicarile salariatilor din spitale nu vor fi solutionate, incepind cu 20 octombrie, va fi declansata greva generala pe termen nelimitat. Conducerea Spitalului Judetean Gorj a precizat ca greva cadrelor sanitare va fi sustinuta in totalitate. „Este legal si normal sa protesteze. Din punctul meu de vedere, ii sustin in totalitate si le voi crea toate conditiile. Situatia este deosebita si multe lucruri sint nelamurite“, a precizat medicul Emil Sandu, directorul Spitalului Judetean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS