10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSi furati, si afumati!

Si furati, si afumati!

Locatarii blocului 50 IV A1 din cartierul craiovean Brazda lui Novac s-au speriat ieri-dimineata. In jurul orei 10.00, valatuci de fum le-au invadat apartamentele, facindu-i sa iasa pe casa scarii cu copiii in brate. Dupa ce au constatat ca fumul venea din subsolul blocului, oamenii au asteptat venirea pompierilor. Dar pina si acestora le-a luat cam o ora sa-si dea seama unde si ce arde exact. Lucru care nu i-a mai interesat insa prea mult pe locatari, dupa ce au aflat ca boxele de la subsol le-au fost sparte si jefuite.

„Foc! Arde! Chemati pompierii!“… Asa si-au inceput ziua de ieri locatarii blocului 50 IV A1 din Brazda lui Novac. Toata scara blocului era invaluita in fum des, sa-l tai cu cutitul. Dupa ce si-au dat seama ca fumul vine de la subsol, doua vecine mai curajoase au deschis usa cu o surubelnita.

„Eu stau la parter. A venit la mine la usa o vecina de la etajul unu si mi-a spus ca arde la subsol. Atunci am chemat pompierii. Am incercat apoi sa deschidem usa cu cheia, dar n-am reusit. Parca se strimtase yala. Asa ca am deschis-o cu o surubelnita“, povesteste Niculina Ignat.

Sositi la fata locului, pompierii au coborit in subsol insotiti de citiva locatari mai curajosi. Din cauza fumului gros n-au reusit sa vada initial mare lucru.

„Aoleu, munca mea de-o vara!“

„Toate boxele au fost sparte!“, a exclamat unul dintre pompierii veniti din subsol, imediat dupa ce si-a dat jos masca de gaze. Vestea a facut „vilvataie“ in rindul celor adunati in holul afumat. Gospodinelor le-a trecut dintr-o data prin fata ochilor imaginea muraturilor compromise, intristindu-le peste masura.

„Da-le incolo de muraturi! Oricum nu mai puteam sa le mincam afumate! Sa nu se fi intimplat ceva mai rau“, a incercat sa le consoleze fara succes vecinul Florea Obirsie. „Aoleu, munca mea de-o vara! Ca sa nu mai zic de bani…“, se vaitau gospodinele cu ochii inlacrimati, ba din cauza fumului, ba din cauza disparitiei muraturilor.

Pompierii s-au luptat o ora si jumatate cu… fumul, pentru ca focul s-a lasat mai greu dibuit. Imediat ce au reusit insa sa il localizeze,

i-au si venit de hac cu citeva rafale de apa. „Nu ardea mare lucru. Doar deseuri, textile si hirtie. Bine ca nu s-a extins si la celelalte boxe“, a spus plt. major Emil Bondrescu.

Pompierii au solicitat si ajutorul politiei, pentru a cerceta furtul din boxe. Pina la solutionarea cazului, gospodinele au ramas neconsolate, jurind razbunare imediat ce se va afla cine a dat atacul la muraturile lor…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS